Inget fel i det så klart. Bara det inte är enda gången på året man tar den kampen.
Det är också dagen då många män efterlyser en dag för fokus på män och kampen för deras rättigheter. Inget fel i det så klart, så länge det inte är den enda dagen man själv tar nåt initiativ för att göra just detta.
Och ja, det finns redan Internationella Mansdagen. Den har funnits sedan 1999 och infaller den 19 november varje år.
Bristen på jämställdhet har inte uppstått med ont uppsåt och den kan inte heller lösas genom att ställa män mot kvinnor. Jämställdhet handlar inte om att förbättra livet för kvinnor, det handlar om att förbättra livet för alla.
Den insikten behöver landa hos fler. Det handlar inte om att byta den manliga överordningen mot en kvinnlig.
De stora och komplexa konsekvenserna av bristen på jämställdhet kan kännas övermäktiga att som individ försöka göra något åt. Hur ska vi få ett slut på mäns våld mot kvinnor? Hur ska vi kunna uppgradera lönen för alla yrken som traditionellt varit kvinnodominerade utan att hela ekonomin faller samman?
Enklare är att tänka på hur man kan motarbeta stereotyper (för både män och kvinnor). Från hur vi bemöter barn, pojkar ska vara duktiga och flickor söta, till hur vi i arbetslivet ställer frågor till unga kvinnor om eventuella planer på att skaffa barn men aldrig unga män.
Saker som inte kostar något mer än att ständigt ha sina jämställdhetsglasögon på näsan.
Språket är också viktigt för att manifestera eller förändra hur vi betraktar och värderar saker och ting. Som det märkliga behovet av att feminisera sånt som är helt oväsentligt att könsbestämma.
När en förare misstänks för en överträdelse, anges det ofta att det var en kvinnlig förare men aldrig förtydligas det att det handlade om en man som satt bakom ratten. En förare är inte en manlig förare. En förare är en förare.
Nyligen användes definitionen "bedragerskan" i samtliga lokala medier om kvinnan som lurat pengar av olika män. Som om det var ett inslag i en Åsa Nisse-film.
Från sexuella övergrepp som vidriga vapen i krig till onödig könsbestämning där kön inte spelar minsta roll. Allt får plats under paraplyet 8 mars. Givetvis inte med samma dignitet. Och förhoppningsvis inte bara den 8 mars.
ALLNAKKU
Fredag 8 mass: Kvinnfålkis dag. Internationella kvinnodagen bör bli kvinnfålkis dag på gutamål. Kvinnfålksmänske kan man också säga, och då hörs det ju att kvinnor är både folk och människor (gutamal.org)