Silvio Berlusconi skämmer ut oss alla
Detta är en ledare. På hela Helagotland publiceras ledarartiklar från Gotlänningen, Gotlands Folkblad och Gotlands Allehanda.
"Jag är utan tvekan den mest förföljda människan i hela världshistorien och i hela mänsklighetens historia."
Är det en desperat vädjan från en utsatt demokratikämpe? Eller kanske ett citat från en artist som får hela livet dokumenterat av efterhängsna paparazzi?
Nej, den som står bakom orden är Silvio Berlusconi, Italiens premiärminister. Uttalandet gjordes två dagar efter att den italienska författningsdomstolen kommit fram till att den så kallade Alfanolagen strider mot grundlagen.
Berlusconi drev igenom lagen - som gör att han själv och några andra högt uppsatta politiska ledare inte kan åtalas - kort efter att han återtagit regeringsmakten förra året. Nu när lagen har ogiltigförklarats kan flera rättegångar mot honom komma att återupptas.
Berlusconi anklagas bland annat för att ha mutat sin före detta skatterådgivare, den brittiska advokaten David Mills, som i våras dömdes till 4,5 års fängelse för bestickning. Berlusconi var medåtalad i rättegången för att ha bett Mills ljuga för honom i en korruptionsrättegång.
Den italienska premiärministern misstänks också för skattebedrägeri och bokföringsbrott, samt för att ha försökt muta ett antal senatorer för att de skulle ansluta sig till hans politiska allians år 2007, medan han ännu var i opposition.
Förutom de politiska och rättsliga skandalerna är den 73-årige premiärministern involverad i flera snaskiga sexskandaler, vilket har orsakat en allt större klyfta mellan Berlusconi och Vatikanen.
Sammantaget innebär detta att han får allt fler fiender. Kraven på hans avgång har ökat. Men sådant tar Berlusconi än så länge lätt på:
"Enligt min åsikt, som delas av många med mig, är jag den bästa premiärminister som står att finna i dag."
Tyvärr är det för tidigt att räkna ut Berlusconi. Han är en överlevare som har klarat sig igenom ett otal motgångar.
Tack vare sitt medieimperium har han enorma resurser till sitt förfogande för att anställa skickliga advokater. Det kan ta flera år innan någon av rättegångarna avslutas, och då finns risken att åtalen har preskriberats.
Dessutom är han fortfarande populär bland en stor del av italienarna. Berlusconi hävdar ständigt till sitt försvar att han är utsatt för en konspiration. Det är en bekväm teori för hans anhängare - ju mer Berlusconi kritiseras, ju fler gånger han anklagas för brott, desto mer omfattande verkar konspirationen.
Till råga på allt saknas det en stark opposition som lätt skulle kunna ta över om Berlusconis regeringskoalition skulle spricka.
Men runt om i Europa är det nog många som hoppas att Berlusconi inte lyckas rida ut den här stormen. Berlusconis styre, som länge präglats av skandaler, korruption och en aggressiv flyktingpolitik skämmer ut resten av EU. I en demokrati måste man kunna kräva att landets viktigaste makthavare inte försöker sätta sig över lagen.