Vilken fantastisk sommar vi har. Varmt och härligt med många besökare på Gotland.
I år ser vi verkligen vad ytterligare kapacitet på färjor och flyg gör för att öka antalet besökare till ön. Jag som bor längs med väg 148 märker verkligen att det är en ökning av trafiken i år.
Många besökare vill till Fårö och norra Gotland men effekten blir också extra positiv för hela landsbygden med fler besökare på ön.
Med ett bra och positivt mottagande under semesterbesöket så kan det sedan leda vidare till att fler också vill bosätta sig här året runt vilket vi verkligen behöver.
En av regionens utmaningar är att klara vattenförsörjningen. Vattenbristen börjar bli akut och nu måste majoriteten våga ta de beslut som måste tas.
Vi har en av fullmäktige antagen VA-plan men den nuvarande majoriteten, och då menar jag främst Miljöpartiet och Vänsterpartiet, har systematiskt förhalat alla beslut om kompletterande lösningar.
Jag är glad att bräckvattenverket i Herrvik nu står klart. Den avsaltningsanläggningen har kommit till på grund av privata initiativ och kommer nu att kunna försörja Katthammarsvik och östra Gotland med vatten.
När det gäller vattenförsörjningen har fullmäktige antagit principen att det i första hand skall ske via det kommunala nätet, i andra hand genom enskild vattentäkt eller via gemensamhetsanläggning och i tredje hand genom avsaltning av havsvatten.
Regionens huvudansvar är i första hand att trygga vattenförsörjningen hos de som är anslutna till det kommunala nätet.
I planerna finns en avsaltningsanläggning i Visby som nu måste bli verklighet men där främst Miljöpartiet konsekvent fördröjt beslutet. Detta erkänner också Isabel Enström (MP) tydligt i en radiointervju i måndags då hon säger att de vill se en bredare analys och kostnadseffektivare lösningar för hela ön där man nyttjar naturens egna lösningar.
Jo, det låter kanske bra men de har haft sex år på sig att analysera och inget händer. I kommunpolitiken handlar det om att hitta de bästa och smartaste lösningarna för gotlänningarna - inte att hålla stenhårt fast i principer.
Nej, nu måste det till handling och beslut från den rödgröna majoriteten för att lösa vattensituationen. En eloge till Tommy Gardell (S) som öppet deklarerar att de inte klarat ut denna fråga i majoriteten på grund av MP:s och V:s velanden och förhalanden.
Det kanske är dags för (S) att fundera på vem man samarbetar med? De rödgrönas politik gynnar definitivt inte utvecklingen på Gotland.
Isabel Enström (MP) säger också att det är dyrt att bygga avsaltningsanläggningar. Men fakta är att membranteknik är idag inte dyrare än annan vattenproduktion.
Det vatten vi idag tar från Bästeträsk till Fårösund renas med samma membranteknik i vattenverket där, så vad är skillnaden?
Vi behöver flera olika åtgärder men att tro att våtmarker och dämning av åar helt skall lösa vattenbristsituationen i Visby är en utopi.
Man får inte vara så teknikfientlig, som jag upplever att Miljöpartiet är i den här frågan. Och varför har man inte tagit upp diskussionerna med Cementa om deras överskottsvatten förrän nu?
Kan det vara de rödgrönas inställning till kalkbrytning som legat som hinder i vägen? Jag antar det.