När Socialdemokraterna inleder sin kongress i Göteborg handlar krisrubrikerna till ombudens glädje om ärkefienden Moderaterna.
Men i själva verket är många av Moderaternas problem lika mycket Socialdemokraternas.
Svensk politik formades under lång tid av en klassisk höger-vänster-konflikt där skattenivåer ställdes mot välfärdsstatens omfattning.
Socialdemokraterna och Moderaterna var varandras spegelbilder i denna konflikt. Generationer av S- och M-politiker har lärt sig att i sömnen utkämpa konflikterna om huruvida skattesänkningar hotar välfärden eller om mer pengar i människors plånböcker är viktigare än mer pengar i politikernas skattkistor.
Vad som hänt de senaste åren är att spelplanen ritats om och andra frågor kommit att dominera svensk politik. 2014 var första gången i modern tid som partiet med störst förtroende i den ekonomiska politiken inte vann valet.
Skola och sjukvård fortsätter att vara viktiga, men har fått konkurrens av frågorna om migration samt lag och ordning när väljarna förändrar sina prioriteringar. Både S och M kämpar i dag med att hitta en politik och ett språk som passar denna tid.
Medan M har en tradition av trovärdighet i frågorna om lag och ordning har S ingen motsvarighet att falla tillbaka på. Så med vem och hur ska man utkämpa valrörelsens konflikter, om de inte handlar om hotande moderata skattesänkningar, utan om invandring och trygghet på gator och torg?
En av stridsfrågorna på S-kongressen blir migrationen, där flera högprofilerade socialdemokrater kräver en återgång till en mer liberal politik.
Trots att det är en åsikt som delas av många socialdemokrater på gräsrotsnivå lär anhängarna av dagens restriktiva linje vinna. Det är nämligen mycket mer än migrationspolitiken som står på spel för Socialdemokraterna.
Skulle S gå på en linje där man i praktiken prioriterar en liberal migrationspolitik framför välfärdsstaten skulle man i dagens politiska landskap ge upp sina regeringsbärande anspråk och i stället välja att spela i samma liga som Vänsterpartiet, Miljöpartiet och kanske Feministiskt Initiativ.
Pressade mellan å ena sidan Sverigedemokraterna, å andra sidan rödgröna konkurrenter, sätter S därför sina förhoppningar till Stefan Löfvens fackliga bakgrund. Budskap om ordning och reda ska ge en trovärdighet på verkstadsgolv och byggen, där frågor som invandring och tiggare länge dominerat diskussionerna.
Det brittiska Labourpartiet har förlorat sin politiska relevans. Det franska Socialistpartiets kandidat lär inte nå den andra och avgörande omgången i vårens presidentval. Och i valet i Nederländerna häromveckan rasade Socialdemokraterna från 25 till 6 procent. Många svenska socialdemokrater lär vara nöjda med att Löfvens regering ser ut att överleva mandatperioden ut. Men under ytan finns medvetenheten om att partiet riskerar möta samma öde som kamraterna i Europa.