Skulle Allianspartierna kunna samarbeta med Miljöpartiet i en framtida regeringsbildning?
För alla på den borgerliga sidan som de senaste åren vant sig vid att se MP som en ideologisk huvudmotståndare, låter tanken nog skrattretande.
Det är dock ett närsynt sätt att förhålla sig till de gröna.
Häromdagen påminde Bo Frank, moderat kommunalråd i Växjö, om att det går alldeles utmärkt för allianspartierna att samarbeta med MP (Dagens Industri 14/7).
Det blågröna styre han själv leder sedan valet 2014, skulle mycket väl kunna föras över på nationell nivå efter nästa val, konstaterar han.
”Se partiets förtjänster snarare än att leta fel”, är Franks uppmaning.
Att det finns utrymme för samarbete är uppenbart. Grön omställning är lika mycket ett liberalt projekt som ett miljöpartistiskt.
Och i många traditionella höger-vänsterfrågor har MP alltid stått närmare de borgerliga partierna än Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.
Det var framförallt denna samsyn kring företagandets villkor, inte migrationspolitiken, som gjorde att många liberaler brukade se MP som en möjlig samarbetspartner innan de tog plats i Stefan Löfvens regering.
I ett politiskt landskap där inget av de traditionella blocken ser ut att kunna få majoritet, är det fel att ta dagens politiska konstellationer och positioner för givna.
Det gäller såväl allianssamarbetet som Sverigedemokraternas pariaställning och Miljöpartiets hemvist till vänster.
Vi är i dag bara i början av en process där allt fler ögon kommer att riktas mot kommuner som Växjö, Gävle och Kristianstad.
I Gävle har Alliansen tagit över med stöd av Sverigedemokraterna och i Kristianstad regerar Socialdemokraterna tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet.
Bo Frank visar prov på en typ av tänkande vi behöver mycket mer av de kommande åren.