Arbetsmarknaden utvecklar sig väl, som framgår bland annat av Arbetsförmedlingens prognos i dagens GA.
Tacka för det. Vi har högkonjunktur samtidigt som regeringen gör vad den kan för att öka utgifterna och stimulera ekonomin. Det blir som att springa i rulltrappan. Hastighet läggs till hastighet.
Men det kan visa sig väldigt riskabelt när nästa våningsplan saknar golv.
Inte minst den offentliga sektorn expanderar. Men den internationella konjunkturen är så stark att till och med industrijobben nu ökar i exportlandet Sverige.
Så då är allt frid och fröjd?
Tyvärr inte. Det finns goda skäl att vara orolig.
Trots att arbetslösheten fortfarande är avsevärd – och trots ett stort utanförskap – så lider många svenska branscher sedan länge av rekryteringsproblem. Det är helt enkelt svårt att tillsätta de tjänster som man skulle behöva för att dra full nytta av uppsvinget.
Det är ändå ett betydligt trevligare problem än det som kan vänta i framtiden.
Dagens Industris analytiker Henrik Mitelman påpekar att utgifterna för flyktingsmottagandet under de senaste åren faktiskt drivit på den svenska bruttonationalprodukten. Och det är så vi mäter tillväxt.
Men vad händer på sikt, om Sveriges integration funkar lika illa som hittills och om de inte kommer in på arbetsmarknaden?
Det riskerar att få väldigt negativa följdverkningar, både för ekonomin och för samhällsutvecklingen.
Henrik Mitelman "ser inga tecken på att regeringen Löfven tänker ta itu med problemet”.
Det beror på att det inte finns några sådana tecken.
När det gäller framtidens utmaningar är landet i flera avseenden ledarlöst. Fler exempel på det finns i citatet från Expressens ledarsida i vänsterspalten.
Sverige behöver en regering.