Det är bara en semesters sex veckor kvar till valdagen. Alla vet hur kort det är.
Ändå är det politiska Sverige i sommar- och semesterdvala, med undantag för det som gällt områden som berörts av skogsbränderna.
I sociala medier utkämpas skärmytslingar och billiga politiska poänger försöker vinnas på motståndares bekostnad.
Men valet närmar sig. Inför det bör varje parti förbereda sig om det får regera i höst. Eller om man har chans att få inflytande på en regering.
Det är därför bra med förberedelse. Inför val brukar partier ha större eller mindre grad av sådant i bagaget.
1987 lade Hans Bergström fram en doktorsavhandling i statsvetenskap, med titeln Rivstart (Tidens förlag), som handlade om hur förberedda, eller inte, några regeringsalternativ varit.
Det gällde de som tillträdde efter valen 1976 och 1982, de (då) tre borgerliga partierna respektive Socialdemokraterna.
Bergström såg även på Moderaternas förberedelser inför valet 1985, som döptes till systemskiftesvalet.
Väljarna avvisade det moderata systemskiftet i högerpolitisk riktning och S kunde fortsätta regera. Men Moderaternas förberedelser är med i avhandlingen.
Rivstart kom att bli en instruktionsbok för hur partier, främst de i opposition, bör förbereda sig inför ett val och vilka misstag som bör undvikas.
Inför valet 1991 var Bergström, tidigare aktiv folkpartist, ledarskribent på liberala Dagens Nyheter, DN.
Han och tidningens ledaravdelning var pådrivande till den förberedelse Moderaterna och Folkpartiet gjorde inför valet 1991.
I slutet av 1990 presenterade de partierna, på DN-debatt, ett program om hur de tänkte regera om de fick möjlighet.
Kristdemokraterna anslöt sig till programmet. Centerpartiet gjorde inte det, men kom med i den fyrpartiregering som bildades.
Politiken som förberetts genomfördes, bland annat skattesänkningar, trots att landets ekonomi och statsfinanser försämrades. Budgetunderskott och ökad statsskuld blev resultatet.
Inför valet 2006 hade den 2004 bildade alliansen av fyra borgerliga partier förberett sig väl. Det var gemensamma program på ett halvdussin områden. Det fanns en så kallad äntringsstyrka som skulle underlätta för en ny regering att komma igång snabbt.
Hur är det i dag? De borgerliga partierna är inte lika bra förberedda som 2006 och har inte haft den typ av gemensam deklaration mellan de två största borgerliga partierna som förekom inför valet 1991.
Risken är att en ny borgerlig regering snabbt kör fast eftersom väldigt lite är förberett.
Moderaterna är störst. Det blir troligen det partiets politik som främst får genomslag.
På det viktiga ekonomiska området är det ännu ett jobbskatteavdrag som omfattar 22 miljarder kronor i årlig nivå som utgör M-politiken och antagligen i stort genomförs av en regering med M-statsminister.
När det sker blir det nästan inga pengar över till något alls. Och i den mån det blir det ska det satsas på försvarets och rättsväsendets områden.
Moderatledd rivstart med skattesänkningar i form av jobbskatteavdrag. I kronor mest till de som tjänar mest. Om sex veckors semester kan det vara på väg att genomföras.