Det är nära valet, men det publiceras få mätningar om väljarnas partisympatier. Orsaken är att få mätningar görs i juli.
I år när valdagen är en vecka tidigare än vanligt och skogsbränderna reser funderingar om väljarna har påverkats kan mätningar vara intressanta.
Skop kom med en härom dagen. Mätperioden var en månad och med de äldsta intervjuerna från runt midsommar.
Ändå är mätningen acceptabel. Mätningens detaljer anges i separat artikel här, liksom mandaten.
Vad gäller Moderaterna bekräftas det som Kantar Sifo, Ipsos och Yougov uppmätt: en minskning.
I Skop får M strax över 19 procent. Det är som i Ipsos mätning i juni.
Partiet backar senaste månaden med 3,7 procentenheter i Skop.
Vore detta valresultat skulle det vara en stor tillbakagång för M, till en nivå som vore den näst sämsta på 30 år.
Frågan kan ställas: Hur små kan M bli och ändå vara tänkbar regeringsbildare, för bara sitt parti eller en alliansregering?
Ulf Kristerssons parti skulle tappa tio mandat, till 74. Förr när M tappat så mycket, som Ulf Adelsohn 1985, sågs det som en stor förlust och partiledaren avgick året efter valet.
Liberalerna får under fem procent. Det skulle ge partiet det näst sämsta valresultat på 116 år. L har flugit under radarn gällande hur dåligt det går. Kanske beror det på att många mediechefer och skribenter står nära partiet åsiktsmässigt och inte vill ta in att det är på väg ur riksdagen? Oförändrat 19 mandat är svagt presterat av Jan Björklunds parti.
Centerpartiet får var tionde väljares röst. Det skulle ge 17 nya mandat till totalt 39. Annie Lööfs valstuga är den gladaste i allianslägret. Men vad hjälper det då det råder deprimerande stämning i de tre andra, särskilt hos Kristdemokraterna.
Med 3,3 procent skulle Ebba Busch Thors parti åka ur riksdagen.
S är en tiondels procentenhet från 26. Nivån är låg, men inte så låg som de 24 procent Ipsos uppmätte i maj och som skakade om partiet.
Med 99 mandat skulle partiet vara riksdagens största, även om det vore 14 färre än i dagens riksdag.
Stefan Löfven ska inte räknas bort som fortsatt statsminister. Sveriges ekonomi har aldrig varit bättre, så utsikterna borde vara goda att han omväljs.
Vänsterpartiet blir fjärde största parti med över tio procent. Det skulle nästan fördubbla mandaten, från 21 till 39.
Antagligen tar Jonas Sjöstedts parti väljare från S och MP, men även från Feministiskt initiativ, Fi. Fi får knappt en procent mot drygt tre procent 2014.
Miljöpartiet med 3,5 procent åker ur riksdagen. Om skogsbränderna gynnat partiet får framtida mätningar visa.
SD skulle få drygt var femte väljares stöd. Det vore en stor valframgång om det blir så. Det skulle ge Jimmie Åkessons parti 30 nya mandat, totalt 79. Det vore fem fler än M och gör SD till näst största parti.
Om det ger inflytande återstår att se, men är inte säkert. Det har funnits borgerliga partier som varit så stora. Men om S haft majoritet har det inte gett dem inflytande.
De rödgröna partierna är större än alliansens partier, räknat på alla partier i vardera block och på de som kommer in i riksdagen.
Att alliansen ligger två procentenheter under sitt låga valresultat 2014 när S nu är svaga vittnar om att alliansen har problem att vinna väljare, ens alla som röstade på dem 2014.