Det var en samlad skara partisekreterare som leende mötte journalisterna vid en pressträff under onsdagsförmiddagen. Trots Decemberöverenskommelsens skugga så var det just denna enighet som fyra av våra riksdagspartier ville visa upp och samtidigt förstärka.
Alliansen villeockså visa upp hur regeringens arbetspolitik är ett påtagligt hot mot den positiva utveckling av utanförskapet från arbetsmarknaden som Alliansen varit med och skapat. Det utanförskap som Alliansen lämnade efter sig var rekordlågt, trots den djupa och långa ekonomiska krisen som Europa drabbades av.
Andelen i utanförskap var 2014 den lägsta sedan 1990 och antalet jobb växte med över 300 000. Detta tack vare bättre villkor för växande företag, där småföretagenbidrog med fyra av fem nya arbetstillfällen. Ett faktum som nu effektivt motarbetas från den rödgröna regeringen genom regelkrångel och höjda skatter.
Partisekreterarna belyste också det faktum att småföretagarna sedan regeringsskiftet fått ökade kostnader på 27 miljarder och de kritiserade även Sverigedemokraterna och deras poltik då även den skulle slå oerhört hårt mot de svenska jobben. Sverigedemokraterna förespråkar skattehöjningar med 25 miljarder, bland annat genom en fördubbling av restaurangmomsen. Någonting som inte direkt kommer fram ur dunklet kring invandringsfrågan.
En dagsfärsk undersökning från undersökningsföretaget Novus visar att det just är Sverigedemokraterna som tydligast tagit oppositionsrollen av de svenska riksdagspartierna. Frågan är väl dock om de är tydliga kring någonting annat än att de vill sänka invandringen och flyktingmottagningen.
Allianspartierna har tillsammans tagit fram ett gemensamt jobbpaket som är riktat till små och växande företag och innehåller fyra delar: mer konkurrenskraftiga skatter på delägarskap för nyckelpersoner i växande företag, införsel av en garanti att företag enbart behöver lämna in en uppgift en enda gång till myndigheterna, effektivisera det statliga riskkapitalet så att det i högre grad kompletterar privat riskkapital och sist men inte minst reformera och halvera kravet på aktiekapital från 50 000 till 25 000 kronor.
Det är oerhört tråkigt att regeringen för en jobbpolitik som inte bara slår hårt mot småföretagen, utan även mot dem som just ska börja sitt första arbete under sommaren. Rot, Rut, ungas höjda arbetsgivaravgifter, den sänkta punkten för statlig inkomstskatt och det avtrappade jobbskatteavdraget är bara en del i ett socialdemokratiskt korståg emot ett ökat företagande i landet.
Reformerna ger mindre än vad de slår, både mot dem som redan idag står utanför arbetsmarknaden, men även mot dem som har ett arbete. Den enskilde får en högre arbetsbörda, men det blir färre jobb. Detta samtidigt som det idag finns fler pensionärer än någonsin tidigare som alla självklart vill vara med och dela på den samhällsekonomiska kakan. Det hela är en ekvation som i alla fall jag har svårt att få ihop.