Om mindre än en månad, den 11 september, går norrmännen till val. Trots att likheterna mellan Sverige och Norge kan verka stora, är det ett helt annat politiskt landskap.
Visserligen styrs också Norge sedan valet 2013 av en minoritetsregering, men den består av Høyre och Fremskrittspartiet.
Även om opinionsundersökningarna så här i slutet av sommaren ljusnat lite för statsminister Erna Solbergs regering, så är det tydligt att det just nu ser mörkt ut för regeringen.
Regeringen styr med stöd av Kristelig folkeparti och det liberala partiet Venstre, men samarbetat har varit kantat av stora skillnader mellan partierna i synen på många frågor.
Inte minst när det gäller synen på invandringspolitiken finns tydliga skillnader mellan Kristelig folkeparti och Fremskrittspartiet och ledaren för Kristelig folkeparti har gjort klart att det inte kommer att vara aktuellt för dem att stödja eller ingå i en regering med Fremskrittspartiet.
Däremot kan de tänka sig att sitta i en regering med stöd från Fremskrittspartiet.
Kristelig folkeparti har hållit sin ställning i opinionen under mandatperioden. Det liberala partiet Venstre har däremot tappat och riskerar att i stort sett bli utan representation på stortinget om det hamnar under spärrgränsen.
De båda regeringspartierna har också tappat stöd i opinionen. Tillsammans gör detta att regeringsblocket ligger under i opinionen.
Det är dock inte det stora oppositionspartiet, Arbeiderpartiet under ledning av Jonas Gahr Støre, som samlat ökat stöd. Så här i inledningen av den egentliga valrörelsen ligger man ungefär på samma nivå som i valet för fyra år sedan.
Istället är det Senterpartiet som gått kraftigt framåt – enligt vissa mätningar kan partiet fördubbla antalet stortingsledamöter och kan för första gången sedan partiets rekordresultat 1993 få över 10 procent av rösterna.
Bakgrunden är inte minst en diskussion om centraliseringar, med allt från sammanslagningar av kommuner och ny polisorganisation till en het debatt om rovdjur.
Något färdigt regeringsalternativ finns dock inte. Förra gången regerade Senterpartiet och Arbeiderpartiet tillsammans med Sosialistisk Venstreparti.
Beroende på valutgången kan det dock också bli en regering tillsammans med Kristelig folkeparti.
Men en knapp månad kan vara en lång tid i politiken och det är långtifrån säkert att Jonas Gahr Støre kan flytta in i statsministerns kontor.
Det som kan rädda Erna Solbergs regering är att Norge, som drabbas hårt av sjunkande oljepriser, åter börjar få en del framtidstro.
Men även om det räcker för att behålla statsministerposten är dock frågan hur nästa Solbergregering ska se ut – och hur den ska försäkra sig om en majoritet på stortinget.