Är det bara Harlevi som bloggar?
Detta är en ledare. På hela Helagotland publiceras ledarartiklar från Gotlänningen, Gotlands Folkblad och Gotlands Allehanda.
Då är det nog dags att de gotländska politikerna tar till sig nya medier i sin dialog med väljarna. Alla de mest kända politiska företrädarna finns förvisso på Facebook men aktiviteten är minst sagt varierande. Nu är inte Facebook det enda alternativet men det är ändå ett sätt att mäta aktiviteten.
Inger Harlevis nystartade blogg lär bli ett användbart instrument i hennes valrörelse. Med diskussionen kring hennes olika roller har denna blogg en automatisk attraktionskraft. Men då måste den också börjar marknadsföras (vilket härmed är gjort...).
Hur många andra gotländska politiker bloggar? Jag hittar inga.
Att blogga, twittra och facebooka är bra sätt för politiker att låta väljarna komma nära. Politikerna blir människor, inte bara anonyma administratörer. Det öppnar också för en direkt dialog där man snabbt får respons och kan skjuta testballonger på olika argument och tankar.
Däri ligger kanske också ett stort hinder.
Det ska bra med skinn på näsan för att orka med alla nätterrorister som ser som sin livsuppgift att spy sin galla över allt och alla.
Men i egna bloggar kan man sortera bort de värsta avarterna själv. Förhoppningsvis sorterar man inte bort alla kritiska kommentarer för då skapar man inget intresse eller trovärdighet.
Ett annat hinder är tiden. Man ska ha tid att sköta om sin blogg eller hemsida. Det gör sig inte av sig självt. En förutsättning är att man vågar släppa lite på kontrollen, vågar visa sig personlig och riskera att göra misstag.
Jag har full förståelse för att fritidspolitiker kan tveka inför att lägga tid på internet och kanske bara få skit tillbaka. Men man måste också komma ihåg att långt fler är aktiva på nätet än de som kommenterar. Det är till nätet man går för att söka information. Finns man inte där, finns man inte alls.
Man får också mycket tillbaka om man kan ha en mental spärr mot galningarna. Och lyckas man fånga ett intresse är chansen enormt mycket större att denna person lägger sin röst på en än om man bara är ett anonymt namn på en valsedel.
Jag hoppas att valrörelsen på Gotland blir konstruktiv och engagerad där väljarna inte blir förvirrade utan får klara besked om vilka alternativ man har att välja på i september.
I kväll hålls den första valduellen mellan Åke Svensson (s) och Gustaf Hoffstedt (m). Jag hoppas på många kommande offentliga valdebatter och att de kämpande ungdomsförbunden får komma till tals i dessa debatter för att visa vad framtiden har att bjuda.