När Feministiskt Initiativ tog sitt första mandat i EU-parlamentet i EU-valet 2014 ställdes det förhoppningar också om plats i den svenska riksdagen.
Att man gått från 2,2 procent till 5,5 i EU-valet borde väl också säkra mandat i hemmaparlamentet trodde många. Nu blev det inte så, men partiet har ambitioner när det gäller Europa.
I en intervju med Europaportalen.se berättar Europaparlamentarikern Soraya Posts presstalesperson, Hermes Holm, att man hoppas på sådana framgångar att man ska kunna bilda en egen partigrupp i parlamentet efter EU-valet 2019.
Det skulle innebära minst 25 europaparlamentariker från minst sju länder. I dag är FI ensamt parti i sitt slag i parlamentet.
I dagarna genomför Soraya Post en tredagarsturné – Giro Femminista! – i Norditalien för att träffa intresseorganisationer och politiker.
Hittills har man samarbetat med likasinnade fast mindre partier i Polen, Tyskland och Spanien. Turnén ska följas upp med andra landbesök var tredje månad, enligt presstalespersonen.
En av tankarna bakom turnéerna är att man ska lansera arbetssättet med så kallade ”home parties”, som man framgångsrikt använde sig av under riksdagsvalrörelsen.
”Nu tar vi homeparty till Europa”, skriver FI på Facebook.
Vid en pressträff i höstas beskrev Gudrun Schyman sitt enkla men lysande koncept; politiken kommer till dig, så slipper du komma till politiken.
Gudrun Schyman dök upp och pratade i någons hem eller lokal i närmiljön, lokala eldsjälar lockade folk och stod för kaffeserveringen.
Det gjorde att man nådde ut till nya grupper som tidigare inte varit partipolitiskt engagerade. Det här är i och för sig inte något nytt.
De som var med förr har berättat om hur man samlades och tittade på valfilm (de flesta partier på 40- och 50-talet producerade egna).
Småträffar, dörrknackning och annat har också varit vanligt. Men under ett antal år glömdes det bort.
Om det här är ett arbetssätt som kan nå framgång också nere på kontinenten återstår att se. Men att de politiska partierna behöver modernisera sitt sätt att arbeta är ingen underdrift.
Och fortfarande är det personliga mötet överlägset för att övertyga människor. Även om Twitter och andra sociala medier är överlägsna vad gäller snabbhet och räckvidd.
I takt med att partierna presenterar sina eftervalsanalyser och diskuterar vilka slutsatser och lärdomar man ska dra finns den nog anledning att fundera över både politik och organisation.
2018 är det riksdagsval (om inget oväntat inträffar) och 2019 EU-val. Där gäller det att vara på topp.
Det finns vissa som ligger i startgroparna. Visserligen finns del väl inget som för närvarande tyder på ett feministiskt härtåg över Europa.
Men sådant kan ändra sig snabbt. Och då gäller det att vara med på tåget.