Valborg, skolavslutning, midsommar, Lucia. I kväll blir många svenska tonåringar fulla för första gången. Utköpt folköl, en flaska sprit från en baklucka eller en på orten välkänd adress.
I vissa delar av landet - hembränt i plastflaska. I andra delar av landet - smuggelsprit.
Och oberoende av var de bor kommer vissa unga bli fulla på alkohol som de fått av sina föräldrar, eller sina vänners föräldrar.
Bland 15-17-åringar är kompisar och äldre vänner de vanligaste spritkällorna, enligt en undersökning som beställts av ett försäkringsbolag.
Var femte som tänker bli full i den åldersgruppen köper istället av langare. Bara fyra procent uppger att de får alkohol från föräldrarna. Siffran är låg, men för hög.
Samtidigt är det tydligt att en majoritet av tonåringarna faktiskt inte tänker dricka sig fulla ikväll. Bara 17 procent i undersökningen uppgav att de skulle bli berusade under Valborgshelgen.
Men andelen ökar i takt med åldern. Bland 18-åringarna är den uppe i hela 37 procent.
Enligt en annan nyligen presenterad enkätundersökning tror 37 procent av landets tonårsföräldrar att deras barns drickande inte påverkas av att de blir bjudna på alkohol i hemmet. Men det är precis tvärtom, menar experterna. Forskningen visar att tonåringar som får alkohol av föräldrarna dricker mer än andra ungdomar, även utanför hemmets väggar.
Föräldrars attityd påverkar drickandet - ett tydligt markerat nej till alkohol före 18 gör faktiskt ungdomar mindre benägna att dricka sig berusade.
Bland vuxna svenskar har alkoholkonsumtionen förändrats på senare år. Vi dricker mindre sprit, men mer öl och vin. Och totalt sett ökar konsumtionen. Mellan 1995 och 2009 ökade vinkonsumtionen med 83 procent. I ren alkohol har vi gått från 7,8 liter per år till 9,3 under samma period. Detta enligt siffror från Folkhälsoinstitutet.
Svenska folket har lagt sig till med mer kontinentala vanor. Ett glas rödvin till biffen, eller ett glas vitt till fisksoppan. På somrarna trängs roséboxarna på trädgårdsborden. Problemet är bara att vi inte har bytt helgfyllan mot middagsvinet, utan snarare kompletterat med det senare. Och vuxnas relation till alkohol påverkar barn och ungdomar.
Ikväll gör en mängd svenska tonåringar alkoholdebut. Ju tidigare den premiären sker, desto större problem.
Tonåringars hjärnor är inte färdigutvecklade, inte redo för alkohol, och skadas därför lättare än vuxnas.
Varifrån alkoholen kommer - en bagagelucka vid en parkeringsplats, eller föräldrarnas middagsbord - spelar ingen roll. Minderåriga bör inte dricka alkohol, och vuxna borde låta bli att underlätta deras drickande.