I onsdagens ledare kommenterar Eva Bofride debatten om den sänkta restaurangmomsen har gett några nya jobb eller inte.
Elva nya jobb har förmedlats till branschen sedan årsskiftet. Bofrides argumentation för att det inte har fungerat som det var tänkt är att det är en trög arbetsmarknad.
Och det stämmer ganska bra. I dagens samhälle klamrar man sig fast vid jobben, väl medveten om svårigheten att få ett nytt jobb. De försämrade försäkringarna gör det hela inte bättre.
När man vågat språnget
Jag skulle kunna vara en levande reklampelare för hur det kan gå när man vågar ta språnget.
Det har blivit osäkra anställningar varvat med arbetslöshet och en ersättning som på grund av politiska beslut blir allt sämre.
Tacka sjutton för att få då vågar byta jobb. Men det är inte tröghet som de uteblivna jobben i restaurangbranschen beror på. Här gäller det NYA jobb, inte att någon först måste flytta på sig.
Och med dagens, för företagen generösa, provanställningar borde det inte vara något större problem för arbetsgivarna att nyanställa. Men så har hittills inte skett och frågan är varför.
Regeringen har även infört lägre arbetsgivaravgift för unga och nystartsjobben ger företagen generösa bidrag för att anställa unga och långtidsarbetslösa.
Ingen hjälp
Men det har heller inte hjälpt, varken i restaurangbranschen eller på andra områden.
Nu bör vi vänta året ut innan vi gör några större utvärderingar av det hela, ett år är en ganska bra referensram då man kan jämföra samma månad ett år innan.
Gustaf Hoffstedt (M) tyckte i radion häromdagen att det bör gå tre år innan en utvärdering görs.
Jo jag tackar, då är nog inte Alliansen i regeringsställning längre och slipper ta det obekväma beslutet att riva upp en förmodat misslyckad reform.
Större nytta för pengarna
Vad vi hittills vet är att sänkt restaurangmoms har gett några få kostsamma jobb.
Pengar som kunde ha gjort större nytta någon annanstans. Vård, skola och barnomsorg är ofta underbemannade. Regeringens prioriteringar är ibland lite märkliga.