Wikileaksgrundaren Julian Assange ska utlämnas till Sverige - det beskedet kom på torsdagen från Belmarsh-domstolen i London. Strax därpå kom ett motbesked från Assanges försvarare: Beslutet kommer att överklagas.
Mycket pekar på att rättsprocessen kring utlämnandet kommer att dra ut på tiden, men att Assange ändå kommer att utlämnas till Sverige.
Hela historien kring Assange har tagit bisarra proportioner. På nätet - och i förvånansvärt många tidningsartiklar - spekuleras det vilt kring skälen bakom rättsprocessen, anmälarnas påstådda kopplingar till CIA och hur svenska politiker vill att Assange ska utlämnas till USA.
Men egentligen är saken ganska enkel.
Assange är internationellt efterlyst eftersom han inte låtit sig förhöras, trots att han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, olaga tvång och sexuellt ofredande. Brotten ska ha begåtts när han besökte Sverige i augusti förra året.
Att Assange är på sannolika skäl misstänkt betyder inte nödvändigtvis att han kommer att fällas för brotten. Än så länge borde han alltså betraktas som oskyldig. På samma sätt borde anmälarna betraktas som trovärdiga och slippa bli uthängda i bloggar och medier.
Det hade förstås varit klädsamt om Assange, en man som blivit världskänd på att försvara öppenhet och transparens, hade valt att underlätta för rättsprocessen istället för att obstruera den. Men det finns fortfarande gott hopp om att han ska utlämnas, att alla fakta i målet kommer fram och att rättvisan får ha sin gång.