"Vi tar inte kvinnor i hand", säger han. Inte heller dansar män och kvinnor med varandra, berättar mannen i SVT:s "Uppdrag granskning".
Mannen, då ordförande i organisationen Islamiska förbundet, heter Abdirizak Waberi. Sedan förra hösten är han riksdagsledamot för Nya Moderaterna.
Ja. Det är faktiskt sant. I riksdagen sitter en man som anser att hans religion förbjuder honom att ta i hand med sina folkvalda kvinnliga kollegor. Han representerar inget obskyrt extremistparti, utan delar tvärtom partibok med statsminister Fredrik Reinfeldt, med feministen och finansministern Anders Borg och med tuffa kvinnliga ledare som Anna Kinberg Batra och Maria Abrahamsson.
Varken partiledare Reinfeldt eller partisekreterare Sofia Arkelsten har tagit avstånd från Waberi. Moderaterna, som anser sig företräda allmänintresset, borde inse att kvinnor också har del i det intresset.
Den tidigare statsministern och S-ledaren Göran Persson menade att socialdemokratin ska vara en bred kyrka. En sådan ambition måste företrädare för alla större partier ha. Vill man samla mer än några få procent av väljarkåren måste det finnas utrymme för olika falanger och åsikter. Däremot bör Moderaterna inte tolerera intolerans.
När Abdirizak Waberi var ordförande i Islamiska förbundet ordnade man en konferens till vilken den kände antisemiten Salah Sultan bjöds in som talare. Waberi hävdar att han inte kände till Sultans agenda - trots att en snabb sökning på Internet ger all information som behövs. Salah Sultan är en man som har påstått att judar mördar kristna för att inför påsken baka bröd på deras blod. 2008 läste han i ett tv-program upp en text om att muslimerna på den yttersta dagen ska ta livet av judarna.
Waberi borde naturligtvis, när detta blev känt - givet att han verkligen inte hade någon aning om det tidigare - tagit mycket starkt avstånd, och bett såväl sin organisation som konferensdeltagarna om ursäkt. Men han tycks i princip oberörd av det inträffade.
När riksdagsledamot William Petzäll, folkvald för Sverigedemokraterna, nu tvångsvårdas för sin alkoholism har röster höjts för att han ska fråntas sitt riksdagsmandat. Så varken kan eller bör man göra. Och något motsvarande skulle naturligtvis aldrig föreslås om en riksdagsledamot som vårdades för exempelvis cancer.
Petzälls historia är beklaglig, och säljer säkert en hel del lösnummer. Att journalister, politiker och samhällsdebattörer lägger mer engagemang på honom än på Abdirizak Waberi är dock än mer beklagligt. Å ena sidan en man med en sjukdom, å andra sidan en man med medeltida värderingar. Båda är folkvalda. Vi varken kan eller bör ta deras mandat ifrån dem. Men det är betydligt mer angeläget att diskutera Waberis fortsatta politiska karriär, än Petzälls.