Bakslag för planerad matbutik i ny galleria

Det blev varken rött eller grönt ljus för livsmedelsförsäljning i Flex­huset. Snarare kanske ett gult sådant – det vill säga ännu ett dröjsmål för det utdragna projektet.

14 september 2017 09:59

Köpet av fastigheten Telefonen 4, även kallad Flexhuset eller gamla Ericsson, gjordes redan 2005. Kenneth Carlzon fick sin detaljplan för handelslokaler 2013 och trodde att gallerian skulle kunna öppna året därpå.

Först i fjol blev det dock grönt ljus, efter utdragna bygglovsprocesser. Harry­ Carlssons presenterades som första hyresgäst och senare även möbelkedjan EM.

En begäran om plan­besked för livsmedelsförsäljning vittnar om att en matbutik också ingår i framtidsplanerna – men här har Kenneth Carlzon åter stött på patrull.

Ärendet låg nämligen på byggnadsnämndens bord i går. Men det återremitterades, med hänvisning till regionens pågående utredning om en levande stadskärna.

– Vi vill gärna avvakta utredningen innan vi ger ett svar, säger nämndordföranden Karl-Allan Nordblom (MP).

Och detta trots att tjänstemännen inte längre ser några hinder mot livsmedelsförsäljning på Telefonen 4, med hänvisning till minskad industriell verksamhet i området de senaste åren.

– Ja, det finns egentligen inga formella hinder kvar på det sättet. Men vi vill avvakta hur man ser på utvecklingen av stadskärnan i stort, förklarar Karl-Allan Nordblom.

Ytterligare ett dröjsmål med andra ord. Hur långt detta blir är osäkert.

– Enligt vad jag har hört ska planen vara klar nu i oktober, men jag vet inte säkert, säger nämndordföranden.

Efter att planen presenterats återstår det för nämnden att hantera Telefonen 4-ärendet på nytt.

Kenneth Carlzon är mycket fåordig kring beskedet.

– Jag har ingen kommentar till det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Bendelin