50 år på gotländska vägar!

Nu fyller Gotlands Åkericentral 50 år – ett välmående företag med betydligt fler tjänster än vad många känner till. Till exempel bryter man sten från egna täkter, transporterar grus till öns byggarbetsplatser, plogar snöiga vintervägar, hämtar alla gotlänningars hushållsavfall, samlar in PET-flaskor och lantbruksplast, flyttar hus och kör ut friggebodar till privatpersoner.

6 maj 2019 13:02

Gotlands Åkericentral har idag 15 anställda och en maskinpark med drygt 100 lastbilar och nästan 100 entreprenadmaskiner. Det ställer höga krav på ett aktivt miljöengagemang.

– Eftersom våra lastbilar trafikerar de gotländska vägarna är vi noga med att dra vårt strå till stacken för att minska miljöpåverkan från våra fordon. Exempelvis drivs hälften av våra lastbilar som hämtar hushållsavfall med biogas, vilket betyder att utsläppen av koldioxid reduceras kraftigt. Vi förnyar också vår fordonsflotta kontinuerligt, väljer bästa möjliga drivmedel för respektive fordon och utbildar våra förare i ecodriving, säger Henrik Beijer, vd för Gotlands Åkericentral.

För Henrik handlar hållbarhet också om att ha medarbetare som trivs och mår bra på jobbet. Han poängterar att de anställda är företagets viktigaste resurs och utan deras professionella inställning skulle verksamheten tvärnita.

– Det ska vara hälsosamt och roligt att arbeta hos oss. Vi ser till att företagshälsovården träffar våra medarbetare och pratar om vikten av bra kost och kontinuerlig motion. Vi uppmanar även våra anställda att ta en halvtimmes promenad på arbetstid en gång i veckan. För att skapa en härlig atmosfär umgås vi ibland utanför arbetet. Vi arrangerar afterwork flera gånger om året, bjuder på middagar och julbord samt en eller annan överraskning, fortsätter Henrik.

På jubileumsdagen den 18 maj mellan kl. 11-15 är det öppet hus hos Gotlands Åkericentral på Skarphällsgatan 20. Alla som vill får komma och Henrik utlovar en dag med minnesvärda upplevelser, tipspromenad, överraskningar och supergoda hamburgare från Ejmunds foodtruck.

–  Vi kommer att visa gamla lastbilar, splitternya kranbilar och entreprenadmaskiner som band– och hjulgrävare. Dessutom lanserar vi en helt ny och näringsrik planteringsjord från Hasselfors Garden framtagen för att undvika rotogräs i rabatter och häckar. Vi har även riktigt bra erbjudanden på utvalda produkter från Texaco och på vårt stora sortiment av grus* berättar Henrik.

Framtiden ser ljus ut för Gotlands Åkericentral. Företaget går bra och det sitter i väggarna att man allltid ställer upp för kunderna i vått och torrt och fixar det som ska göras på ett eller annat sätt.

– Det är bland annat därför vi har långvariga kundrelationer, kan utveckla företaget kontinuerligt och vill nyanställa. Vi söker alltid efter personer som är nyfikna, tycker det är roligt att jobba och vill vara med att utveckla vår verksamhet de kommande åren, avslutar Henrik. 

* På lördag den 18 maj kan du beställa grus till kraftigt reducerat pris. Erbjudandet avser släpkärra till vanlig personbil. Du får ett värdebevis av Gotlands Åkericentral och hämtar ditt grus vid ett senare tillfälle.
Läs mer om jubileumsdagen här.

Så jobbar vi med nyheter