Annonssamarbete med Järn AB Södertorg

90 år av kunskap och kvalitet när Järn AB Södertorg jubilerar

I år fyller Järn AB Södertorg 90 år och jubilerar med firande i butiken. Satsningen på kunskap, trygghet och kvalitet fortsätter att vara rätt melodi för det anrika företaget.

Järn AB Södertorg firar 90 år med födelsedagsfirande i butiken.

Järn AB Södertorg firar 90 år med födelsedagsfirande i butiken.

Foto: Järn AB Södertorg

Native2024-03-06 04:00
Detta är ett annonssamarbete.

Redan 1934 startade Gösta Jacobsson en järnhandel på Södertorg i Visby. Förmodligen anade varken han, eller någon annan, att den lilla handeln skulle växa till vad den är i dag. Men stolt skulle han nog vara, när barnbarnet Kim Jakobsson idag, nästan ett sekel senare, är vd och basar över ett framgångsrikt och välmående företag med drygt 80 anställda.

– Jag är tredje generationen som driver företaget, men jag gör det tillsammans med alla kunniga och fantastiska medarbetare. Allt från våra erfarna platschefer till den senast anställda gör företaget till vad det är, konstaterar Kim. 

Långsiktighet och nyfikenhet
Utmaningarna i en snabbt föränderlig tid är många, men fokus för Kim och Järn AB Södertorg är som alltid långsiktighet.

– Vi tror på att bygga relationer och att verkligen stå för våra ledord om att erbjuda ”kunskap, trygghet och kvalitet”. Nöjda kunder kommer tillbaka och vårt genuina intresse för verksamheten, varorna och minsta lilla detalj gör att vi kan utvecklas och förbättra oss. Vi testar oss gärna fram också, som när någon föreslog att vi skulle ta in Panduros hobbysortiment. Varför inte pröva? Det visade sig vara otroligt uppskattat, berättar Kim.

undefined
Annonsen som publicerades i tidningen 1934 när Järn AB Södertorg slog upp portarna för första gången.

För drygt 20 år sedan fick Järn AB Södertorg möjligheten att bredda sig ordentligt, när man köpte 
Snickens butiker i Visby och Klintehamn. Ytterligare några år senare tog man även över Slite Järn. Idag är företaget en framgångsrik mix av traditionell järnhandel och bygghandel med maskiner och byggvaror samt konsumentvaruhus med ett enormt utbud av produkter för hem, trädgård, fritid, hemelektronik och mycket annat.

Kundmöten i butiken och webbhandel dygnet runt
– Vi har naturligtvis satsat även på vår webbhandel, eftersom den ger en flexibilitet. Men butikerna och kundmötena är oerhört viktiga för oss eftersom vi utgår från att kunskapen och tryggheten är en del av köpet. Kort sagt är vi väldigt tacksamma att så många värdesätter det och väljer att handla hos oss, säger Kim. 

Oavsett om du är yrkesverksam i byggsektorn och har specialönskemål, eller är privatperson på jakt efter nytt golv, värmepump, skruvdragare, gasolgrill, tv, ficklampa eller vattenslang så är chansen stor att Järn AB Södertorg har precis det du söker. Missa inte denna vitala 90-årings födelsedagsfirande som startar den 12 mars. 

Här kan du läsa mer om födelsedagsfirandet, fina erjudanden och allt som händer i butiken!

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.