Annonssamarbete med Länsförsäkringar

Är du en av de som kommer att få tillbaka pengar?

I slutet av juni får över 34 000 gotlänningar vara med och dela på 75 miljoner kronor i återbäring från Länsförsäkringar Gotland. Det är den största summa som bolaget någonsin delat ut och det sker dessutom tidigare än vanligt.

Foto:

Native2020-05-14 13:44
Detta är ett annonssamarbete.

På Gotland finns det sedan länge en tradition att hjälpas åt, i såväl stora som små frågor. Just samarbetet är själva grunden till Länsförsäkringar Gotland, som är ett så kallat ömsesidigt försäkringsbolag där kunderna också är bolagets ägare och där man tillsammans tryggar varandra. Så har det varit sedan 1828 och så är det än idag. En för alla, alla för en. 

Att få återbäring är en del av att vara kund i ett lokalt och kundägt bolag. Det är i praktiken en återbetalning av försäkringspremien och hur mycket som betalas tillbaka beror bland annat på hur många och hur stora skador som skett under föregående år. Det innebär att det vissa år inte blir återbäring alls och att det andra år kan vara betydande belopp som betalas tillbaka till Gotland och gotlänningarna. 

Men återbäring i all ära. I grund och botten finns bolaget till för att trygga sina kunder och hjälpa till om någon råkar ut för en skada. Att välja lokalt och kundägt innebär inte bara att man kan få ta del av återbäring när det gått bra för bolaget, utan även att man bidrar till ett tryggare Gotland. En viktig del av Länsförsäkringar Gotlands verksamhet är nämligen att, tillsammans med sina kunder, arbeta för att skadorna inte ska inträffa överhuvudtaget. Det görs bland annat genom skadeförebyggande arbete inom allt från trafik- och brandsäkerhet till fysisk och psykisk hälsa. 

Tidigare utbetalning i oroliga tider

I vanliga fall sker utbetalning av återbäringen under hösten. I år kommer dock återbäringen att betalas ut betydligt tidigare än så. Anledningen är de ekonomiska konsekvenser som kommer i kölvattnet av coronaviruset och som påverkar privatpersoner och företag över hela Gotland. Därför väljer Länsförsäkringar Gotland att tidigarelägga utbetalningen, i hopp om att det ska kunna skapa möjligheter för gotlänningarna. 

En liten uppmaning

75 miljoner kronor är oerhört mycket pengar. De har sitt ursprung på Gotland. Hjälp oss att se till så att de fortsätter att göra nytta på ön. Antingen behövs pengarna för ditt eget sparande, eller så har du möjlighet att investera dem i något som känns viktigt för dig och din familj. Valet är naturligtvis ditt eget, men spendera dem gärna lokalt så att pengarna gör nytta om och om igen, för Gotlands bästa. En för alla, alla för en. 

Fakta

Alla kunder som har rätt till återbäring kommer under början av maj att få ett brev. För att kunna få återbäringen redan till sommaren behöver du ha registrerat ett kontonummer senast söndag 24 maj. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.