Coop Gotland nysatsar på Öster!

Coop Gotland har rekryterat in två nya chefer till butiken på Öster och satsar på en helt ny avdelning samtidigt som entrén byggs om. Under 2022 kommer det hända flera saker i centrumbutiken. ”Jag tror att vi blir världsunika med det här”, säger nya butikschefen Mattias Gardell.

Coop Gotland kommer att göra om entrén för att förbättra kundupplevelsen.

Coop Gotland kommer att göra om entrén för att förbättra kundupplevelsen.

Foto: Gotlands Media

Native2022-03-10 11:16
Detta är ett annonssamarbete.

Alla har väl något minne från butiken på Östercentrum? Sedan 1968 har det funnits en matvarubutik på nuvarande adress. Coop Öster har haft en mängd olika namn genom historien och har hetat allt från Domus och Konsum till Coop Forum. Under åren har både butiken och gallerian utvecklats rejält. 

Sedan årsskiftet är det en ny butikschef på Östercentrum. Mattias Gardell lämnade sin roll på Ica Maxi för att ta över som chef på Coop Öster – ett beslut som han inte ångrar.

– Jag var sugen på en ny utmaning och när jag fick frågan av ”Stålis” (Carl-Johan Stålhammar, Coop Gotlands vd) om jag ville komma över till den gröna sidan, då var det inget att fundera över. Nu har jag så många idéer på hur jag vill utveckla det här, säger Mattias Gardell och tittar samtidigt runt i butiken.

undefined
Emilia Johansson, ställföreträdande butikschef, och Mattias Gardell, butikschef.

Det märks tydligt att Mattias och den ställföreträdande butikschefen, Emilia Johansson, är två personer som vill framåt och har som mål att lyfta butiken på Östercentrum. 

– Det finns en sådan potential här! Det är väldigt roligt att få komma hit och jobba, och jag får möta så många trevliga människor. När vi får klart entrén så kommer det bli ett riktigt lyft för butiken och även för gallerian som helhet, säger Emilia Johansson.

Under året kommer Coop nämligen att renovera entrén till butiken. Det ska leda till att Coop Öster ska kännas ännu mer välkomnande.

– Vi vill visa upp butiken med samma känsla och service som vi vill ge till kunderna. Vi tror att det här kommer bli riktigt bra och det kommer vara klart någon gång under året, säger Mattias Gardell.

undefined
Coop Gotland kommer att göra om entrén för att förbättra kundupplevelsen.

Han har under många år varit aktiv inom ishockeyn och vet hur det är att bygga ett lag. Det är den känslan som han vill ta med sig till medarbetare och de kunder som besöker butiken.

– Det ska kännas härligt att komma till butiken och samtidigt vara enkelt. Du som kund ska smidigt få tag i det du vill ha och det ska vara lätt för personalen att göra sitt jobb. Det är sådana flöden som vi ska förbättra framöver, säger han.

Som grädde på moset kommer även en satsning att göras för alla hockeyälskare på Gotland. I ett utrymme i butiken kommer de bland annat att sälja skridskosnören, hockeytejp och andra tillbehör.

– Vår tanke är att köpa in riktigt bra hockeyprylar som ska hålla en högre kvalité än vad som finns i andra butiker på ön och samtidigt finnas tillgängligt för ett bra pris. Jag tror att vi blir världsunika med det här. Det är nog inte många matvarubutiker som säljer hockeytillbehör, säger Mattias Gardell.

undefined
Runt om i Coop Öster påminns man om på olika platser om butikens centrala placering.

Han är även för att göra flera andra initiativ för att förbättra Coop Öster. 

– Vi ska lyssna och se vad kunderna vill ha. Jag är i princip öppen för det mesta, bara det blir bättre för alla som handlar hos oss.

Mattias Gardell är både butikschef och även ansvarig för brödavdelningen.
Mattias Gardell är både butikschef och även ansvarig för brödavdelningen.
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.
Läs mer om