Annonssamarbete med Koneo AB

”Det Ă€r inte frĂ„ga om det sker – utan nĂ€r det sker en cyberattack”

”Vi gör IT enklare”. SĂ„ sammanfattar IT-företaget Koneo sin verksamhet. Det handlar om att hjĂ€lpa kunder att fĂ„ arbetsvardagen att flyta pĂ„ utan tekniska problem och krĂ„ngel.

Mikael Ogestad Àr sedan nÄgra mÄnader tillbaka platschef pÄ Koneo i Visby.

Mikael Ogestad Àr sedan nÄgra mÄnader tillbaka platschef pÄ Koneo i Visby.

Foto: NTM Media/Content studio

Native2024-05-10 18:05
Detta Àr ett annonssamarbete.

PĂ„ SkarhĂ€ll finns Koneo Visbys nyrenoverade kontor. Just denna dag stĂ„r nĂ„gra av kontorsplatserna tillfĂ€lligt tomma, men det Ă€r helt i sin ordning. Även om en hel del kan skötas pĂ„ distans görs fortfarande mycket jobb ute pĂ„ fĂ€ltet hos kunderna. Det kan handla om till exempel installation av hĂ„rdvaror, service eller utbildning av personal. Dels sĂ„klart hĂ€r pĂ„ Gotland men Ă€ven runt om i vĂ€rlden som i t.ex. Dubai, Malta och USA.

Mikael Ogestad, eller Micke som alla kallar honom, Àr sedan nÄgra mÄnader tillbaka platschef pÄ Koneo i Visby. Med lÄng erfarenhet inom det gotlÀndska nÀringslivet tar han med sig ett brett kontaktnÀt in i bolaget.

– Jag kommer in med kundglasögonen. Jag tar med mig erfarenheter och upparbetade kundkontakter sedan mĂ„nga Ă„r, berĂ€ttar Micke.

undefined
Jonathan Kotz övervakar servrar och sköter supportÀrenden.

Han betonar att IT aldrig skall vara ett hinder utan snarare en möjlighet.

– Vi vill vara företagets IT-avdelning. Vi sköter IT sĂ„ gör kunderna det dom Ă€r bĂ€st pĂ„. I kundportföljen finns det företag frĂ„n alla möjliga branscher. FrĂ„n det lilla enmansföretaget upp till stora företag med 100-tals anstĂ€llda. Vi Ă€r lokala men vi har med oss fördelarna frĂ„n att ingĂ„ i ett storbolag.

Vill du veta mer om Koneos tjÀnster? LÀs mer pÄ deras hemsida hÀr.

För att kunna leverera rĂ€tt tjĂ€nster och produkter görs alltid en behovsanalys i samrĂ„d med kunden. Micke berĂ€ttar om nĂ€r det Ă€r som allra roligast pĂ„ jobbet:

– Det bĂ€sta Ă€r nĂ€r vi hjĂ€lpt ett företag till en bĂ€ttre lösning som sparar bĂ„de tid och pengar för kunden. DĂ„ fĂ„r dom mer energi att lĂ€gga pĂ„ sin egentliga verksamhet.

undefined
Platschefen Mikael Ogestad och sÀljaren Mattias LindvÄg trivs pÄ Koneo.

Han förklarar att företaget tillhandahÄller allt som har med IT-miljön pÄ ett företag att göra. Det kan dels handla om hÄrdvara som man sÀljer, hyr ut eller leasar och dels Àr det rena konsulttjÀnster. Ibland Àr det enklare tjÀnster som att folk glömmer sina lösenord till mailboxen efter semestern eller att det Àr krÄngel med nÄgon skrivare. Men sen kan det Àven vara insatser av mer allvarlig karaktÀr. DÀrför Àr sÀkerhet nÄgot som det fokuseras vÀldigt mycket pÄ. Digitala intrÄng sker ofta och det Àr nÄgot som Koneo handskas med dagligen. Har man bristfÀllig sÀkerhet i sin IT-miljö kan det dessutom bli vÀldigt kostsamt. Olika former av utpressning för att inte lÀcka kÀnslig information Àr tyvÀrr vÀldigt vanligt.

– Hackers kan ta över en dator för att sedan sĂ€lja tillbaka den. En del tycker det Ă€r dyrt med IT-sĂ€kerhet, men i relation vad det faktiskt kan komma att kosta Ă€r det helt klart vĂ€rt det, förklarar han.

Micke sjÀlv har tidigare varit kund hos Koneo och var faktiskt med om en IT-attack. DÄ kunde han snabbt fÄ hjÀlp dÀr en tekniker pÄ distans kunde avlösa problemet.

– Det Ă€r inte frĂ„ga om det sker utan nĂ€r det sker en cyberattack, avslutar Micke.

undefined
IT-experterna pÄ Koneo varnar för cyberattack.
Den hÀr annonsen Àr producerad av en kommersiell skribent. Den Àr alltsÄ inte skriven av nÄgon av vÄra journalister.