Annonssamarbete med Bingers Mekan

Från ljusstakar till stålbalkar åt ett helt kvarter

När vädergudarna äntligen bestämt sig för att vara snälla mot oss gotlänningar märks det även i smidesverkstaden på Bingers Mekan. Så fort det blir sol och värme vill folk ha en snygg pergola, cortenplåtar till rabatter, växthus i stål, inglasningar och specialbyggda grillar. Unika produkter där ingen är den andra lik.

Grillar, pooler i stål, utekök och olika typer av inglasningar är populära sommarbeställningar.

Grillar, pooler i stål, utekök och olika typer av inglasningar är populära sommarbeställningar.

Foto: Bingers Mekan

Native2024-05-08 04:00
Detta är ett annonssamarbete.

I den drygt 1000 kvadratmeter stora verkstaden finns en imponerande kapacitet. Från att tillverka ljusstakar till stålbalkar för ett helt kvarter. Från finlir till riktigt stora projekt, både till privatpersoner och stora företag. Det svetsas och bankas och det är febril aktivitet med många olika projekt igång samtidigt. Arbetet i verkstaden är sällan detsamma från dag till dag. I och med att i princip allt specialbeställs finns det egentligen inga mallar eller modeller att gå efter. Det ställer krav på de kreativa montörerna och svetsarbetarna som bygger allt från grunden.

– Allt vi gör är måttanpassat efter kundernas behov, konstaterar Mats Regin, vd på Bingers Mekan.

– Det finns egentligen inte några begränsningar, säger Johan Nordahl som är verkstadschef och kvalitetsansvarig.

undefined
Zebaztian Nordberg slipar med stadig hand.

Bakom produkterna ligger ett gediget hantverk, stort engagemang och som sagt en god portion kreativitet. Att tillverka produkter i till exempel stål jämfört med andra material ger en helt annan livslängd. Att det dessutom många produkter är underhållsfria är väldigt uppskattat.

I en mindre del av verkstaden finns ett avgränsat rum för rostfria arbeten. Detta är något som ställer höga krav på kompetens och skicklighet. Det som tillverkas här skall kunna klara både prover och till och med röntgen.

I ett spännande samarbete med stjärnarkitekten Andreas Forsberg har man börjat tillverka köksstommar i stål.

– Det blir snyggt och unikt. Ingen annan har likadant eftersom man beställer sitt helt egna kök, berättar Johan.

undefined
I de drygt 1000 kvadratmeter stora lokalerna finns kapacitet att tillverka både små och riktigt stora produkter.

Detta samarbete blev även uppmärksammat av SVT i succéserien Husdrömmar. I programmet kunde man se en lyrisk Andreas Forsberg njuta av resultatet för första gången i verkstaden. Det första köket står numera i Forsbergs fritidshus på Fårö och smälter fint in i den väldesignade fastigheten. Bingers Mekan har även gjort en stålhylla som ett överhäng till bardelen i köket som pricken över i:et. Det skapar ett enhetligt och snyggt intryck. Detta köksprojekt har gett ringar på vattnet och fler kök är på gång.

Förutom samarbete med arkitekter är det inte ovanligt att konstnärer hör av sig för specialbestälda verk. Detta kan många gånger vara stora och utmanande projekt men det är något man är van med vid Bingers Mekan. Fram till sommaren väntar många projekt som är relaterade till trädgårdar och utemiljö. Grillar, pooler i stål, utekök och olika typer av inglasningar står nämligen högt upp på mångas önskelistor.

undefined
Johan Nordahl och Mats Regin förklarar att allt som görs i verkstaden är måttbeställt och unikt.
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.