Annonssamarbete med Gotlands Travsällskap

Äntligen premiär på Visbytravet – en aktivitet för hela familjen

Familjen Pollari blev inspirerade till att börja i Travskolan efter att de varit på en av Visbytravets tävlingsdagar. Här tipsar de om några saker som man kan göra under en tävlingsdag.

Native 14 april 2023 01:00
Detta är ett annonssamarbete.
undefined
Malou, Clara och Meya på träningsbanan.

Vårvärmen har äntligen kommit till Gotland och det är ett tydligt tecken på att travpremiären, den 29 april, närmar sig. En premiär som fyllts med härliga aktiviteter för alla åldrar och kanske särskilt mot barnfamiljer.  

Familjen Pollari med mamma Clara och döttrarna Meya och Malou har under de senaste åren ägnat många timmar på Visbytravet, både under tävlingsdagarna och på Travskolan. Där har de bland annat hängt i stallet, tagit hand om hästarna och kört många träningsrundor. Vi möter dem i samband med att de ska ut och träna med några av hästarna.  

undefined
Systrarna Pollari på väg ut ur stallet i samband med helgens träningsrunda.

För två och ett halvt år sedan började storasystern Meya i Travskolan och det var tack vare kusinen Molly Engeroth (ungdomskusk) som barnens intresse för hästsport väcktes. När Meya började var lillasyster Malou snabb med att säga att även hon ville haka på.  

En annan stark bidragande anledning har varit de tävlingsdagar som de tillsammans med hela familjen varit på – men det ska vi återkomma till senare.  

– Jag tycker det är så roligt när man får komma hit och älskar verkligen att bara få hänga i stallet. Det är kul att vara med hästarna och det är mysigt att få vara här. Vi tycker bara det är skönt att få vara i stallet, säger Meya Pollari.  

Malou fyller i:  

– Det är roligt att få träffa hästarna och krama dem! Sen gillar jag att få köra dem och vara ute. Jag gillar också att få rida på hästarna.  

undefined
Familjen Pollari fixar i stallet.

De två åren på Travskolan har varit något som knutit barnen närmare hästarna och mamma Clara säger att det är speciellt att samtidigt få umgås hela familjen. Det är tydligt att det här är något som familjen gör tillsammans.  

– Meya är precis på väg att få köra lopp. Hon håller på att ta licens nu och förhoppningen är att hon ska få köra sitt första lopp i vår eller sommar, säger mamma Clara Pollari och fortsätter:  

– Vi får så mycket tid tillsammans när vi gör det här och jag är ofta med dem på tisdag och lördagar. Sedan brukar jag och pappan turas om, men på travdagarna är vi ofta här allihop. 

Det är tydligt att Meya ser fram emot den dag som hon ska få köra sitt första lopp.  

– Man drömmer ju om att vinna ett lopp. Det ska bli så roligt att få köra det och nu jag lärt mig hur man ska ta volten på ett bra sätt.  

undefined
Det brukar ofta vara väldigt härlig stämning på tävlingsdagarna, något som familjen uppskattar.

Clara Pollari säger att det har varit fantastiskt att åka med barnen på travdagarna. Där har de bland annat umgåtts med andra barn vid lekplatsen och träffat andra familjer. 

– Senast vi var på travet tog vi med oss pizza och satte oss i gräset. Det är alldeles perfekt att åka hit och finns väldigt mycket att göra för barnen, och så finns ju restaurangens mat och även take away som är fantastisk.

undefined
Systrarna Meya och Malou Pollari stilla med hästarna samtidigt som de funderar på var de ska köra härnäst.

Lina Gahnström, event- och marknadsansvarig, säger att årets travpremiär kommer att bli lite extra festlig. I år kommer vi att köra barnaktiviteter enligt temat "Elitloppet börjar på travskolan" för alla barn och vuxna. Det är ett nationellt evenemang för att uppmärksamma sportens början och att vägen till eliten ofta börjar i travskolan. 

– Det blir olika stationer med aktiviteter och blir något som vi hoppas att alla kommer uppskatta. Det här blir verkligen en perfekt utflykt och särskilt när vi har premiär. Det är en härlig stämning dessa dagar, säger hon.   

Under tävlingsdagen kommer det även vara möjligt att testa hästen Monthé Python.  

– Inom trav finns en gren som heter Monté och det är när man rider istället för att kör. Dagen till ära har vi en riktig låtsashäst på plats som simulerar rörelserna, en toppen möjlighet för att testa om monté kan vara något för dig. Tävlingar, fina priser och aktiveter för hela familjen så kom för en kul dag på travet!

Mer om Visbytravet

Är du eller någon i din familj nyfiken på att börja med trav eller komma till Visbytravet och testa? Då kan du läsa mer om möjligheterna här. 

Här kan du även läsa mer om årets tävlingsdagar. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Gotlands Media.