Annonssamarbete med Coop Gotland

FLERA TIPS: Här är några av julfavoriterna på Stora Coop i Visby

Nu är det inte länge tills jultomten förhoppningsvis knackar på dörren. På Stora Coop i Visby finns det massvis med härliga saker till julen och mellandagarna.

Markus Wahlgren, chef på Stora Coop i Visby, säger att det är många saker som han älskar med julen.

Markus Wahlgren, chef på Stora Coop i Visby, säger att det är många saker som han älskar med julen.

Foto: NTM Media

Native2022-12-08 14:07
Detta är ett annonssamarbete.
undefined
Det finns julmust från två olika återförsäljare.

På Stora Coop i Visby har julstämningen verkligen infunnit sig och både juldekoration, julmat och julklappar har landat i hyllorna. Markus Wahlgren, butikschef, stortrivs verkligen under den här tiden på året när jullåtarna hörs allt oftare. 

– Jag älskar det! Det är sådan jäkla härlig tid och det är många glada miner i butiken från såväl kunder som medarbetare. Jag blir lite extra glad när jag hör "Fairytale of New York" med Josefin Nilsson i högtalarna. Det är verkligen min jullåt, säger Markus Wahlgren. 

undefined
På Stora Coop har de massvis med grejer till julen. Bland annat julkorgar att ge bort till nära och kära.

I butiken på Stenhuggaren finns verkligen allt till julfirandet och Stora Coop har satsat lite extra på just lokala råvaror och produkter. Det är ett område som de hela tiden vill ligga i framkant kring. 

– Den gotländska julmusten är något som jag vill lyfta fram lite extra! Köp julmust från ön och lokala produkter. De smakar otroligt gott och det är verkligen värt att testa om du inte redan gjort. Sedan har vi gotländsk julskinka, gravad eller rökt lax från Katthammarsvik, godis, bröd och mycket mer, säger Markus Wahlgren och fortsätter:

– Vi har allt för julbordet. Det som man bland annat får beställa är grisfötter, det finns inte i lagret och det måste man göra en beställning på. Vi har mycket gott i vår delikatessdisk. Till julbaket eller julbordet ska du köra så mycket gotländskt som det bara går. Nu i inflationstider har inte de lokalproducerade skjutit så högt i pris som artiklar från utlandet. 

undefined
Smaklösas julkulor är väldigt omtyckta av besökarna.

En av grejerna som många väljer att stanna till vid är Smaklösas hörna, som står direkt till vänster vid gotlandsavdelningen, när du kommer in i butiken: 

 – Smaklösas julgranskulor är ju något som alla måste ha i sin julgran. Senast jag kollade fanns det några förpackningar kvar, men det är väldigt många som har köpt förpackningarna nu på senare tid. Sedan finns det mycket produkter som är tillverkat av lammull, de tycker jag är riktigt bra, säger han. 

På lucia kommer de även ha ett luciatåg i butiken. Klockan 15 kommer tåget gå igenom butiken för dem som är intresserade.

– Det blev en riktig succé då! Det är vi i personalen som kör ett alternativt luciafirande och vi tror att det blir riktigt bra. 

undefined
Julkaffe var det här! En storsäljare just den här månaden.

Till julen kommer det även att säljas gotländska granar utanför butiken.

– Ska man ha en gran ska det vara en gotländsk gran. Det är en väldigt bra kvalité. 

Vad tänker du önska dig själv i julklapp? 

– Får jag säga det här? Ja, men då vill jag berätta att det är en julgranshämtning och det tipsar jag gärna fler om! Då slipper jag åka och kasta den. Så till min kära fru Ella, du får gärna mejla till Visby Romas U14 på julgranshamtning23@gmail.com och be dem hämta vår gran den 14 januari. Det kostar bara 150 kronor, så det blir billigt i år. Jag skulle bli jätteglad! 

undefined
Gotlandsmust är något som fortsätter att växa.
Gotlandsmust är något som fortsätter att växa.
Fem favoriter till jul
undefined
Markus Wahlgren, chef på Stora Coop i Visby, säger att det är många saker som han älskar med julen.

"Det som måste finnas till julen är hemgjord knäck, julskinka, ägghalvor med räkor, rom och mycket majonnäs, sill måste finnas och morsans senap. Allt det, förutom senapen, finns att handla hos oss"

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.