Annonssamarbete med Primula hemtjänst & städservice

Hon erbjuder jobb med individuellt anpassat schema – ”Arbetsglädjen är viktig”

Har du sett bilarna i Visby och norra Gotland som det står Primula på intill en stor gul blomma? Det är personal inom hemtjänsten som är på väg för att hjälpa äldre personer. "Det är ett viktigt arbete där man får mycket tacksamhet tillbaka", säger Anette Andersson som är grundare och VD på Primula Hemtjänst.

"Vi bryr oss om varandra och har en positiv inställning. Det gör att vi gärna anstränger oss för att göra det lilla extra som gör skillnad för våra kunder", berättar Anette Andersson, grundare och VD på Primula.

"Vi bryr oss om varandra och har en positiv inställning. Det gör att vi gärna anstränger oss för att göra det lilla extra som gör skillnad för våra kunder", berättar Anette Andersson, grundare och VD på Primula.

Foto: Primula Hemtjänst

Native2023-05-10 10:30
Detta är ett annonssamarbete.

Anette känner själv en yrkesstolthet för det jobb som utförs inom Primula. Det vill hon också att de anställda ska känna och engagerar sig för att höja statusen på jobbet inom hemtjänsten.

– Vi bryr oss om varandra och har en positiv inställning. Det gör att vi gärna anstränger oss för att göra det lilla extra, som gör skillnad för våra kunder. 

undefined
Anette Andersson är grundare och VD på Primula.

En utmaning för Anette är att få tag på personal till sommaren när den ordinarie personalen är på semester. Arbetsuppgifterna är vardagliga sysslor och omvårdnad i kundens hem, men även att handla eller gå på promenader tillsammans med den äldre.

– Det är ett omväxlande arbete där det händer mycket varje dag, med frihet under ansvar. Det finns så mycket att prata om och man får veta en hel del från gamla tider. Det borde ju intressera fler. Och som en i min personal sa: Tänk att jag får sitta och fika med en äldre person på betald arbetstid!

Det Anette värdesätter hos personalen är framför allt en positiv inställning och att man är serviceinriktad, liksom att vara flexibel och kunna fatta beslut. 

– Såklart är det bäst att vara utbildad undersjuksköterska och ha erfarenhet från ett vårdande yrke, men även erfarenhet från andra serviceyrken är bra. Att ha ett servicetänk är viktigt.

undefined
"Vi bryr oss om varandra och har en positiv inställning. Det gör att vi gärna anstränger oss för att göra det lilla extra som gör skillnad för våra kunder", berättar Anette Andersson, grundare och VD på Primula.

Primulas två kontor finns i Visby och Slite. Där samlas personalen varje morgon för att gå igenom dagen och uppdaterar om något har hänt under natten. Anette jobbar med ett nära ledarskap, som innebär att hon själv är på plats i stor utsträckning.

– Jag och mina två chefsstöd Josefin Kedja i Visby och Anette Cedda Cederlund i Slite finns där för att stötta personalen.

Något Anette tycker är viktigt är att personalen får kontinuerlig fortbildning, liksom regelbundna arbetsplatsträffar och planeringsdagar.

– Det är mycket att hålla reda på och vi behöver hela tiden lära oss nytt.

Primula arrangerar också flera aktiviteter för de äldre, där personalen bidrar till att skapa en trevlig stund med fokus på gemenskap.

– Vi har till exempel kundfester i både Visby och Slite på sommaren och till jul, med god mat, sång, musik och såklart även ett lotteri.

undefined
Det finns många fördelar med att arbeta inom äldreomsorgen. En medarbetare uttrycker: "Tänk att jag får sitta och fika med en äldre person på betald arbetstid, helt otroligt".

För att arbetsvardagen ska fungera så bra som möjligt får alla anställda individuellt anpassade scheman utifrån egna önskemål och förutsättningar, beroende på hur livet ser ut just nu.

– En förmån som alla får ta del av, oavsett om man är tillsvidareanställd eller så kallad timmis, är vår friskvårdspeng vid egna initiativ av friskvård. Vi ger även alla ett bidrag till eget inköp av arbetskläder och skor.

Det hoppas hon bidrar till att fler ansökningar inför sommaren kommer in.

– ”Det är ett jävla roligt och givande jobb”, som en medarbetare uttrycker det, säger Anette.

undefined
Medarbetarna på Primula syns bra när de är på väg för att hjälpa äldre personer hemma.
Vill du veta mer?

Primula Hemtjänst är verksamma på hela norra Gotland, i Visby och socknarna närmast intill Visby.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Primula. 
Skicka din ansökan och berätta om dig själv till info@primula.nu

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.