Annonssamarbete med Visbymäklarna

Mäklaren Jessica om hur det är att jobba på Gotland

Jessica Hallgren har drygt tio års erfarenhet av yrket som fastighetsmäklare. 2016 kom hon till Gotland och sedan 2017 ingår hon i Visbymäklarnas personalstyrka, där hon är mycket uppskattad av både kunder och kollegor. Hon är en lugn, men samtidigt engagerad person som fokuserar mycket på att lyssna.

Jessica menar att det är givande att få hjälpa människor med sin bostadsförsäljning och köpet av en ny bostad.

Jessica menar att det är givande att få hjälpa människor med sin bostadsförsäljning och köpet av en ny bostad.

Foto: Nicka Hellenberg

Native2023-04-20 10:06
Detta är ett annonssamarbete.
undefined
Jessica menar att det är givande att få hjälpa människor med sin bostadsförsäljning och köpet av en ny bostad.

Vi tar en kopp kaffe medan Jessica berättar om hur hon ser på sitt jobb, utmaningarna och glädjen i att hjälpa människor med deras bostadssituation. För ordet ”hjälpa” är centralt för Jessica. Hon återkommer ofta till hur viktigt det är att vara tydlig och att få sina uppdragsgivare att känna sig trygga.

– Visst kan jobbet vara stressigt och krävande, men jag gillar verkligen mäklaryrket. Jag får träffa människor med olika bakgrund, i olika åldrar och hjälpa dem med något av det viktigaste som finns: deras boende. Alla har sina skäl till att de ska flytta och sälja eller köpa ett boende. Det gäller att kunna lyssna och sätta sig in i människors olika situationer, berättar hon.
 

undefined
Jessica anser att det är alltid är viktigt att lyssna på kunderna och vad de har för behov.

En nöjd kund ger energi

Den som träffat Jessica vet att hon har ett varmt leende och ett smittande skratt. Det vilar också en finurlighet över henne. Hon är eftertänksam och snabb i tanken på samma gång.
Hennes bakgrund inom hotell och restaurang har också bidragit till hennes övertygelse om hur viktigt det är med service och att behandla alla med respekt och alltid ha sin gäst eller kund i centrum.

– Det viktiga är att den som är kund hos oss verkligen känner sig lyssnad på. När jag känner att min kund är nöjd och att vi haft en bra dialog så är det här jobbet precis så där bra som man vill, säger Jessica.

undefined
Jessica är en engagerad mäklare och hon har även andra uppdrag utöver detta - vilket visar på att hon är en person med ett stort driv.

Även köparna hör av sig 

Ett exempel på Jessicas uppskattade mäklargärning är att hon har ett tätt samarbete med Riksbyggen och olika bostadsrättsföreningar vid försäljning av bostadsrätter. 

– Det är förtroendeuppdrag som jag tycker är både fina och roliga. 

Det är vanligt att även köpare hör av sig direkt till Jessica och hennes kollegor på Visbymäklarna för att få hjälp med att hitta rätt boende. Jessica berättar om ett par färska exempel:
– En äldre man med specifika önskemål kontaktade mig nyligen. Han sökte efter en trerummare med hiss.  Eller familjen med två barn som vill flytta till Gotland och letar efter en centralt belägen Visbyvilla med tre sovrum. 

Det är oerhört fint att få förtroendet att bidra med erfarenhet och kunnande för både köpare och säljare, menar Jessica.

– Den täta och personliga kontakten vi får med spekulanter som letar bostad gör det även möjligt att ”para ihop” köpare med en säljare utan annonsera aktivt på exempelvis Hemnet. Så om du som säljare vill ha en smidig affär och få bra betalt utan allt det arbete som krävs inför fotografering och visningar så kan det absolut vara möjligt! Vi lyckas med ett antal såna affärer per år till båda säljarnas och köparnas stora glädje fortsätter Jessica. 

undefined
Jessica trivs bra ihop med sina kompetenta kollegor Anders Larsson och Jörgen Andersson.

Fristående ger fördelar

Att inte tillhöra en av de stora mäklarkedjorna ger stora fördelar, speciellt på ett ställe som Gotland där det är relativt tätt mellan mäklarföretagen.
– Jag ser det som oerhört positivt att vi har fria tyglar och inte behöver vara låsta eller begränsade av en kedjas speciella villkor. Vi kan utveckla mäklartjänsten i en mer personlig riktning. När jag träffade Jörgen och Anders på Visbymäklarna kände jag ganska omgående att vi delade värderingar, hade en liknande syn på yrket och hur kvaliteten på mäklartjänsten ska fungera, säger hon och fortsätter:
– Och efter ganska många år på Gotland börjar jag kunna geografin och förutsättningarna ganska bra. Jag gillar att vara påläst, så det är inspirerande att få ha den stora variationen av bostäder. Det är en utmaning som jag verkligen tycker om. 

Mäklarens tips

1. KÖP OCH SÄLJ I SAMMA MARKNAD

När du köper och säljer ”i samma marknad” (vilket eg. betyder nära varandra i tid och geografiskt område) så spelar det normalt sett inte så stor roll om priserna för tillfället är ”låga” eller ”höga”. Du kanske får lite mindre än grannen fick för sitt hus men å andra sidan så köper du också din nya bostad för ett lite lägre pris. 

2. HA FRAMFÖRHÅLLNING

Förbered din egen försäljning i god tid genom att ta kontakt med oss tidigt, vi kan ge råd och även fotografera upp din bostad så blir startsträckan kort när du vill påbörja försäljningen. Och när du söker ny bostad så börja i tid. Gå på många visningar, åk runt i bostadsområden, kolla på Hemnet för att bättre förstå vilket boende ni kommer att uppskatta och behöva framöver. 

3. SÄLJ FÖRST

En väg att gå i dagens läge är att sälja din nuvarande bostad först med långt frånträdesdatum. Det kan kännas lättare att leta ny bostad när du vet hur mycket du fick för din nuvarande. MEN kom ihåg att i så fall ha en ”Plan B” med en tillfällig bostad så att du inte måste panikköpa när tillträdesdagen närmar sig… 

4. VÅGA FRÅGA

Använd oss som ”bollplank” eller ”bostadscoach”. Ingen fråga är för dum, vi har säkerligen hört samma fråga flera gånger tidigare. Vi hjälper gärna till, vi finns till för att du ska kunna hitta en mer lämpligt framtida boende och ett förhoppningsvis bättre liv.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.