Annonssamarbete med Primula hemtjÀnst & stÀdservice

Hon erbjuder jobb med individuellt anpassat schema – ”ArbetsglĂ€djen Ă€r viktig”

Har du sett bilarna i Visby och norra Gotland som det stÄr Primula pÄ intill en stor gul blomma? Det Àr personal inom hemtjÀnsten som Àr pÄ vÀg för att hjÀlpa Àldre personer. "Det Àr ett viktigt arbete dÀr man fÄr mycket tacksamhet tillbaka", sÀger Anette Andersson som Àr grundare och VD pÄ Primula HemtjÀnst.

"Vi bryr oss om varandra och har en positiv instÀllning. Det gör att vi gÀrna anstrÀnger oss för att göra det lilla extra som gör skillnad för vÄra kunder", berÀttar Anette Andersson, grundare och VD pÄ Primula.

"Vi bryr oss om varandra och har en positiv instÀllning. Det gör att vi gÀrna anstrÀnger oss för att göra det lilla extra som gör skillnad för vÄra kunder", berÀttar Anette Andersson, grundare och VD pÄ Primula.

Foto: Primula HemtjÀnst

Native2023-05-10 10:30
Detta Àr ett annonssamarbete.

Anette kÀnner sjÀlv en yrkesstolthet för det jobb som utförs inom Primula. Det vill hon ocksÄ att de anstÀllda ska kÀnna och engagerar sig för att höja statusen pÄ jobbet inom hemtjÀnsten.

– Vi bryr oss om varandra och har en positiv instĂ€llning. Det gör att vi gĂ€rna anstrĂ€nger oss för att göra det lilla extra, som gör skillnad för vĂ„ra kunder. 

undefined
Anette Andersson Àr grundare och VD pÄ Primula.

En utmaning för Anette Àr att fÄ tag pÄ personal till sommaren nÀr den ordinarie personalen Àr pÄ semester. Arbetsuppgifterna Àr vardagliga sysslor och omvÄrdnad i kundens hem, men Àven att handla eller gÄ pÄ promenader tillsammans med den Àldre.

– Det Ă€r ett omvĂ€xlande arbete dĂ€r det hĂ€nder mycket varje dag, med frihet under ansvar. Det finns sĂ„ mycket att prata om och man fĂ„r veta en hel del frĂ„n gamla tider. Det borde ju intressera fler. Och som en i min personal sa: TĂ€nk att jag fĂ„r sitta och fika med en Ă€ldre person pĂ„ betald arbetstid!

Det Anette vĂ€rdesĂ€tter hos personalen Ă€r framför allt en positiv instĂ€llning och att man Ă€r serviceinriktad, liksom att vara flexibel och kunna fatta beslut. 

– SĂ„klart Ă€r det bĂ€st att vara utbildad undersjuksköterska och ha erfarenhet frĂ„n ett vĂ„rdande yrke, men Ă€ven erfarenhet frĂ„n andra serviceyrken Ă€r bra. Att ha ett servicetĂ€nk Ă€r viktigt.

undefined
"Vi bryr oss om varandra och har en positiv instÀllning. Det gör att vi gÀrna anstrÀnger oss för att göra det lilla extra som gör skillnad för vÄra kunder", berÀttar Anette Andersson, grundare och VD pÄ Primula.

Primulas tvÄ kontor finns i Visby och Slite. DÀr samlas personalen varje morgon för att gÄ igenom dagen och uppdaterar om nÄgot har hÀnt under natten. Anette jobbar med ett nÀra ledarskap, som innebÀr att hon sjÀlv Àr pÄ plats i stor utstrÀckning.

– Jag och mina tvĂ„ chefsstöd Josefin Kedja i Visby och Anette Cedda Cederlund i Slite finns dĂ€r för att stötta personalen.

NÄgot Anette tycker Àr viktigt Àr att personalen fÄr kontinuerlig fortbildning, liksom regelbundna arbetsplatstrÀffar och planeringsdagar.

– Det Ă€r mycket att hĂ„lla reda pĂ„ och vi behöver hela tiden lĂ€ra oss nytt.

Primula arrangerar ocksÄ flera aktiviteter för de Àldre, dÀr personalen bidrar till att skapa en trevlig stund med fokus pÄ gemenskap.

– Vi har till exempel kundfester i bĂ„de Visby och Slite pĂ„ sommaren och till jul, med god mat, sĂ„ng, musik och sĂ„klart Ă€ven ett lotteri.

undefined
Det finns mÄnga fördelar med att arbeta inom Àldreomsorgen. En medarbetare uttrycker: "TÀnk att jag fÄr sitta och fika med en Àldre person pÄ betald arbetstid, helt otroligt".

För att arbetsvardagen ska fungera sÄ bra som möjligt fÄr alla anstÀllda individuellt anpassade scheman utifrÄn egna önskemÄl och förutsÀttningar, beroende pÄ hur livet ser ut just nu.

– En förmĂ„n som alla fĂ„r ta del av, oavsett om man Ă€r tillsvidareanstĂ€lld eller sĂ„ kallad timmis, Ă€r vĂ„r friskvĂ„rdspeng vid egna initiativ av friskvĂ„rd. Vi ger Ă€ven alla ett bidrag till eget inköp av arbetsklĂ€der och skor.

Det hoppas hon bidrar till att fler ansökningar inför sommaren kommer in.

– ”Det Ă€r ett jĂ€vla roligt och givande jobb”, som en medarbetare uttrycker det, sĂ€ger Anette.

undefined
Medarbetarna pÄ Primula syns bra nÀr de Àr pÄ vÀg för att hjÀlpa Àldre personer hemma.
Vill du veta mer?

Primula HemtjÀnst Àr verksamma pÄ hela norra Gotland, i Visby och socknarna nÀrmast intill Visby.

HĂ€r kan du lĂ€sa mer om hur det Ă€r att jobba pĂ„ Primula. 
Skicka din ansökan och berÀtta om dig sjÀlv till info@primula.nu

Den hÀr annonsen Àr producerad av en kommersiell skribent. Den Àr alltsÄ inte skriven av nÄgon av vÄra journalister.