Annonssamarbete med Coop Gotland

”Det ska vara en upplevelse att komma hit.”

På Stora Coop i Visby håller en helt ny avdelning på att växa fram, nämligen Coop Candyland. Det byggs, målas och kreativa idéer tar form. Det blir dekorationer och inredning i rosa, turkost och gräddvitt. Hantverkare och arkitekter bakom förvandlingen är inga mindre än Coops egna medarbetare Martin, Thim, Simon och Maria.

Coop Candyland är en helt ny avdelning som växer fram på Stora Coop.

Coop Candyland är en helt ny avdelning som växer fram på Stora Coop.

Foto: Content Studio, NTM Media

Native2023-12-07 17:00
Detta är ett annonssamarbete.

Man har bland annat satt upp en läcker bård runt hela avdelningen i form av färgglada moln. Det skall helt enkelt bli lite roligare att handla kalasgrejer, skämtartiklar och godsaker. Här hittar man skojiga attiraljer från Buttericks, fina presenter, hållbara leksaker och godis såklart. Ett perfekt stopp innan man skall på festligheter.

– Det ska vara en upplevelse att komma hit. Det ska bli som ett tivoli. Vi vill få ihop leksaker och godis i en och samma avdelning, berättar Theres Tofftén, säljchef på Stora Coop.

undefined
Theres Toftén, säljchef på Stora Coop, vill att det skall vara en upplevelse att besöka Coop Candyland.

Trots att avdelningen ännu är under uppbyggnad har man redan fått fin respons från kunderna. För att öka kvaliteten på lösgodis har Coop Gotlands alla butiker dessutom bytt godisleverantör. Nu finns det ännu fler sorter att välja på och fler originalsorter finns att tillgå.

– Folk gillar lösgodiset och vi har både barn- och vuxengodis. Det ser mer inbjudande ut nu och försäljningen har exploderat, säger Theres.

undefined
En drömsk bård målad av Coops egna medarbetare ramar in avdelningen.

Som vanligt när det gäller Stora Coop satsar man på det närproducerade och det lokala. Detta gäller även godsaker. Tack vare samarbetet med Coop har nystartade Kokeriet fått en skjuts i sin försäljning av polkagrisar. Idun Vinteros som är butikschef på Kokeriet på Adelsgatan berättar:

– Det är jätteroligt att dom vill promota små företag. Det gör en stor skillnad för oss. Det är härligt att det blir så lättillgängligt och det säljer jättebra, säger Idun.

Att de handgjorda polkagrisarna från innerstaden är populära råder det som sagt inget tvivel om. Flera gånger har dom sålt slut hos Stora Coop.

– Det är fantastiskt fina polkagrisar, berömmer Theres på Stora Coop.

undefined
Idun Vinterros, butikschef på Kokeriet, uppskattar samarbetet med Coop.

Idun är också glad över den fina exponeringen man får i butiken. Vid polkagrisarna hittar man en tydlig skylt där det står ”Från Gotland”. Allt för att underlätta för kunderna att hitta det gotländska sortimentet. Förutom läckra polkagrisar från Kokeriet finns även andra lokala godsaker som till exempel praliner från Wallins i Katthammarsvik och choklad från Gotlandsgårdens Konfektyr i När.

Om man inte är så förtjust i sötsaker finns det såklart annat som kan locka i butiken. Ett större sortiment av osötat godis har tagits fram och sen finns givetvis det gamla favoriter:

– Vi fortsätter såklart satsa på mycket lokalt när det gäller frukt och grönt. Det är inte så dumt att dippa gotländska morötter och gurkor till fredagsmyset, avslutar Theres.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.
Läs mer om