Annonssamarbete med LF Gotland

Vattenskador i över 400 gotländska hem – varje år

LF Gotland får varje år in i snitt 400 skadeanmälningar om vattenskador, och 155 anmälningar om bränder i hushåll. Skador som dessa orsakar ofta stora problem för de som drabbas. Det kostar både tid och pengar samt orsakar stora klimatavtryck.

Skadechefen Mattias ser fram emot att minska antalet skador i kundernas hem med hjälp av smarta produkter.

Skadechefen Mattias ser fram emot att minska antalet skador i kundernas hem med hjälp av smarta produkter.

Foto: LF Gotland

Native2024-09-16 06:03
Detta är ett annonssamarbete.

– Det är ofta som vattenskador inte upptäcks förrän det hunnit blir riktigt illa. Vi har sett allt från skadade husgrunder till väggar som möglat sönder berättar Mikael Thorén, skadereglerare på LF Gotland.

Nu har det lokala försäkringsbolaget tagit sin nästan 200 år långa erfarenhet av skador och skadeförebyggande åtgärder och lanserat en ny trygghetstjänst; Alf.

– De allra flesta skador som anmäls in till oss skulle kunna undvikas med rätt hjälpmedel och förebyggande åtgärder. Vi vill inte bara finnas där för våra kunder när skadan har skett, vi vill hjälpa dem att undvika dessa helt, säger Mattias Wallman, skadechef på LF Gotland.

Erbjudande: Just nu kan du skaffa Alf för endast 29 kr/månad i tre månader.

undefined
Trygghetstjänsten Alf innehåller flera produkter som säkrar hemmet från vanliga skador och olyckor.
undefined
Leakboten sätts fast på röret för inkommande vatten. Sker en förändring i trycket larmar leakboten om potentiell vattenläcka i hemmet.
undefined
Senaste tillskottet i Alf-familjen är ett smart handtag. Glöm borttappade nycklar – lås upp dörren med appen, fingeravtryck eller din personliga kod.
undefined
Vattenvarnaren sätter du under vasken eller diskmaskinen för att direkt få larm om det droppar från ett rör.

Hemmets trygghet direkt i din mobil

Trygghetstjänsten Alf erbjuder uppkopplade vattenlarm, rökdetektorer, smart plugs och nu även digitala lås till ytterdörren. Allt knyts samman i en enkel app. Där hittar du även tips och råd för att förebygga ännu fler skador i hemmet och får notisvarningar vid extremväder. Alla LF Gotlands hemförsäkringskunder kan skaffa Alf. Beroende på boendetyp och storlek får kunden en anpassad uppsättning av produkter, som alla är enkla att installera.

Se vilket paket som passar din bostad.

– Vi ser att vår tjänst kommer minska antalet skador på ön, därför sänker vi kostnaden på kundens hemförsäkring med 10 procent när de installerar Alf i sina hem. Minskar man risken för skador så pass så ska det premieras, säger Mattias.

undefined
Alla produkter kopplas samman i en enkel app där du har koll på hela hemmet.

I appen kan kunden lägga till flera användare. Det gör att hela familjen har koll och får larm om något händer. Är man på semester kan man dessutom lägga till grannen eller blomvakten i appen, som kan rycka ut om olyckan är framme när hemmet står tomt.

– Vi har fått flera frågor ifall man kan använda Alf för att hålla lite extra koll hos sina äldre. Det tycker jag är en jättebra idé, säger Mattias. Många äldre kan lätt glömma att stänga av spisen, och sover kanske extra tungt om de går på mediciner. Genom att installera Alf hos dem kan du som anhörig få larm om det till exempel uppstår rökutveckling hemma hos mamma. Du kan till och med stänga av strömmen till valda hushållsapparater via appen, och förhindra olyckan helt.

Att ladda ner appen Alf är gratis. Där kan du ta del av artiklar, tips och råd som gör ditt hem tryggare.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.