Annonssamarbete med Bilvalet på Gotland

Lokala bilhandlaren expanderar med ny plåtverkstad

Bilvalet på Gotland har nu utökat verksamheten med en ny plåtverkstad, och har samtidigt inlett ett nära samarbete tillsammans med Länsförsäkringar och Gotlands Plåt och Billack.

Plåtteknikern Linus Karlsson arbetar ett av alla plåtjobb i den nya verkstaden på Bilvalet Gotland.

Plåtteknikern Linus Karlsson arbetar ett av alla plåtjobb i den nya verkstaden på Bilvalet Gotland.

Foto: NTM Media, Content Studio

Native2024-04-15 05:00
Detta är ett annonssamarbete.

Bilvalet på Gotland, beläget på Skarphäll i Visby, är en fullserviceanläggning som representerar Toyota på Gotland. Den nya verkstaden har byggts i samma byggnad som butiken och innebär att Bilvalet Gotland nu även kan ta emot bilar med plåtskador. 

– Det känns oerhört bra att vi nu också har en plåtverkstad. Det är ett fantastiskt jobb som plåtteknikerna utför, säger Johan Johansson servicemarknadschef och delägare på Bilvalet. 

undefined
Johan Johansson är servicemarknadschef och delägare på Bilvalet.

Plåtteknikern Linus Karlsson är den som besiktar skadan på bilen och reparerar plåtskador. Han har arbetat som plåttekniker i 16 år, men på Bilvalet är han lika ny som plåtverkstaden.

– Det känns mycket bra att ha börjat här, det är ett glatt gäng och det är roligt att få vara med och starta upp en ny verkstad, säger Linus. 

Den nya verkstaden byggdes då ett nytt samarbete infördes med skadereparationer av Toyotabilar som är försäkrade via Länsförsäkringar. Den som har en skada på sin bil kontaktar Bilvalet och bokar en tid för en skadebesiktning. 

undefined
Linus Karlsson är en erfaren plåtslagare, men är nyanställd på Bilvalet och har varit med och startat upp den nya plåtverkstaden.

– Det är ett stort samarbete med Länsförsäkringar. Den som har fått en skada på sin bil kontaktar oss. Vi beräknar skadans omfattning och skickar kalkylen till Länsförsäkringar, säger Johan. 

Bilvalet försöker först och främst laga den skadade bilen med begagnade delar för hänsyn till miljön. Men om det inte finns tillgängligt med begagnat så beställs nya delar. 

undefined
Bilvalet på Gotland ligger på Skarphäll i Visby. I och med det nya samarbetet finns nu service, verkstad och bilbutik under samma tak.

När plåtteknikern har reparerat bilen så transporteras den till Gotlands Plåt och Billack som är den tredje parten i det nya samarbetet. En av billackerarna som tar emot bilarna från Bilvalet är Christian Sundberg.

– Det är inte det lättaste jobbet, men det är spännande och det känns väldigt belönande när man hittar den rätta färgen, säger Christian som är i full färd med att blanda färg till nästa bil som är redo att lackas. 

undefined
Christian Sundström är billackerare på Gotlands Plåt och Billack och lackar om bilarna som kommer från Bilvalets plåtverkstad.

– När de är klara med lacken så kontaktar de oss. Vi monterar ihop bilen och levererar den till kunden, säger Johan. 

I och med den nya verkstaden kan kunderna nu få hjälp med det mesta som kan tänkas åtgärdas på sin Toyota. Det är en modern verkstad som utför allt ifrån service och reparationer, till försäljning av reservdelar och glasarbeten.

– Det bästa är att en kund kan komma hit och göra allt på samma ställe, säger Johan. 

Vad tycker du om det nya samarbetet? 

– Vi är supernöjda med det här samarbetet! Vårt mål är alltid att kunden får en reparerad bil och känner sig nöjd och glad när hen kör härifrån, säger Johan Johansson. 

Här kontaktar du Bilvalet på Gotland: https://toyotavisby.se/ 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.