Annonssamarbete med Poolmontage Gotland

Lokala poolföretaget öppnar butik - hitta din drömpool

När det är dags att skaffa pool är Poolmontage med hela vägen, från projektering till första doppet. De skapar inte bara poolområden utan hjälper också till att säkerställa vattenkvalitet och fylla poolen med havsvatten. Nu öppnar företaget även en butik i Visby.

Gänget som är Poolmontage Gotland, experter på allt kring pool, Bo Hansson, Urban Westberg och Roger Palmqvist.

Gänget som är Poolmontage Gotland, experter på allt kring pool, Bo Hansson, Urban Westberg och Roger Palmqvist.

Foto: NTM Media, Content Studio

Native2024-07-05 09:59
Detta är ett annonssamarbete.

Poolmontage startades hösten 2021 av Bo Hansson, Roger Palmqvist och Urban Westberg. Sedan dess har resan gått spikrakt uppåt. De har blivit experter på pool och är med i hela processen. 

– Vi har fått ett bra gensvar från kunder. Många har varit väldigt glada för vårt arbete och ser det som en stor fördel att vi kan bygga hela konceptet med pool, terrass och poolhus, berättar Urban.

Urban, Roger och Bo har tillsammans en bred kompetens inom bygg, teknik och elektronik. Allt som hör till pool och uteplats fixar företaget. 

– Vi renoverar också pooler, byter detaljer, liners och reningsverk. Vi hjälper även kunderna med att fylla poolen och säkerställa vattenkvaliteten, säger Bo. 

Inom kort öppnar Poolmontage en butik på Hangarvägen i Visby. Det kommer bli ett showroom för pooler, utställning för spabad och försäljning av pooltillbehör. 

undefined
En av alla pooler som Poolmontage byggt.

– Kunder som lägger ett par hundra tusen på en pool vill kunna komma in i en butik och få råd kring olika pooltyper, design och vad för tillval som går att göra, säger Bo. 

De ser också en efterfrågan på pooltillbehör, klor och reservdelar på ön. 

– Poolen behöver alltid underhåll. Butiken kommer bli ett perfekt komplement till vårt företag där kunderna kan köpa allt kring poolköpet som reservdelar, klor, kemikalier, borstar och poolrobotar, säger Bo.

En nyhet är också att de kommer starta en försäljning av spabad i butiken. Där kommer de kunna ha en utställningsyta för spabad i olika prisklasser. 

undefined
Det tar ungefär fem dagar för Poolmontage att bygga en pool.

Blockpoolen är en modell som blivit alltmer populär på sistone. Då den är isolerad från början, går det åt mindre energi att driva och blir miljömässigt billigare i drift. 

– Vi fyller den med betong, vilket gör att det blir en stabil stomme. Det är enkelt att bygga poolen efter kundens alla önskemål, säger Bo. 

– Och du kan bygga i vilken storlek du vill, lägger Urban till. 

90 procent av vattnet som Poolmontage fyller sina pooler med kommer från Östersjön. 

– Det är det bästa vattnet, det blir rätt PH-värde när det är saltvatten och du behöver mindre klor. Huden känns inte lika torr när du kliver upp ur vattnet heller. 

undefined
Poolmontage håller på att bygga den populära blockpoolen. Den är isolerad från början och det går därför åt mindre energi att driva.

Hur lång tid tar det för er att bygga en pool? 

– Fem effektiva dagar. När vi byggt upp väggarna så gjuter vi poolen och efter det måste poolen stå och torka i tre veckor, innan vi kan komma tillbaka och fylla i vatten. 

– När vi åker därifrån är det badklart och då är det bara att hoppa i, säger Roger. 

undefined
En av alla pooler som Poolmontage färdigställt på Gotland.
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.