Annonssamarbete med Ozoneair

Stort test av Sveriges mest sålda luftrenare: Här är vinnaren

Bästa luftrenaren på svenska marknaden är en innovation från Luleå, Ozoneair Purify. Det visar ett test av de sju mest sålda luftrenarna. Men varför presterar den så bra – och vem behöver en luftrenare hemma? Här är allt du behöver veta.

Foto: Ozonair

Native2024-04-11 11:45
Detta är ett annonssamarbete.

Intresserad? Läs mer om Purify här!

Allt fler svenskar skaffar en luftrenare hemma för att minimera föroreningar, allergiämnen och andra skadliga partiklar i inomhusluften. Men vilken luftrenare är egentligen bäst i test?

Tidningen Villalivet har nyligen testat de sju bäst säljande luftrenarna på den svenska marknaden – och utsåg storsäljaren Ozoneair Purify 60 till vinnare. Luftrenaren är en svensk produkt från Luleåföretaget Ozoneair som utvecklat den i nära samarbete med forskare på Luleå Tekniska Universitet. Purify renar inomhusluften effektivt med ny teknik.

”Ozoneair Purify 60 utmärkte sig i alla kategorier och stack ut som överlägsen luftrenare. Vad gäller låg ljudnivå, områdestäckning, luftreningskapacitet och förbrukningsvaror är denna bättre än samtliga de andra luftrenarna i vår testgrupp”, skriver Villalivet efter sitt test.

undefined

Därför behöver vi luftrenare
En luftrenare gör luften i våra hem fräschare. Dålig inomhusluft är en hälsorisk som ger var femte svensk fysiska besvär, enligt Folkhälsomyndigheten*. Det kan handla om trötta, svidande ögon, kronisk nästäppa samt förvärrad astma och allergi.

Inomhusluften kan nämligen innehålla olika föroreningar och allergiämnen, som ventilationen ska hålla på en acceptabel nivå. Men hela 78 procent av svenska villor och 50 procent av flerbostadshusen har bristfällig ventilation, visar en rapport från Boverket.

Här är hälsoriskerna
Luftföroreningar klassas av WHO som det största enskilda miljöhotet mot vår hälsa. Partiklarna kommer från bland annat trafik och industriutsläpp. Men föroreningar kommer också inifrån hemmet i form av flyktiga organiska föreningar – ämnen som släpper från byggmaterial, färger, möbler, mattor, elektronik och annat i våra hem. De kan orsaka huvudvärk, trötthet och koncentrationsstörningar.

En annan hälsorisk är fukt och mögel. Enligt Folkhälsomyndigheten uppger 19 procent av svenskarna att de bor i bostäder med synliga fuktskador, synligt mögel eller mögellukt.

undefined

Nästa generations luftrenare
Vad är det som skiljer Ozoneair Purify från andra luftrenare, och gör den överlägset bäst i test i Villalivets granskning?

Johan Lundberg, vd och grundare av Ozoneair, beskriver luftrenaren som ”en revolution” eftersom den tar reningstekniken till en helt ny nivå.

– En traditionell luftrenare fångar upp föroreningar med ett filter, främst damm. Men problemet är att många hälsofarliga partiklar är mikroskopiskt små, så de passerar genom filtret och cirkulerar ut igen i rummet, säger han och fortsätter:

– Purify har en egenutvecklad och patenterad reningsteknik som tidigare använts inom hälsovården och på sjukhus. För första gången blir den nu tillgänglig för privatpersoner i deras hem. Den förstör föroreningar som är 1000 gånger mindre än vad traditionella luftrenare kan fånga upp.

Resultatet blir konstant och kraftfull luftrening i luften och på ytor – en rening som också känns direkt i hemmet:

– Tänk dig den friska, krispiga luften i fjällen eller vid havet, säger Johan Lundberg, som alltid har bott i Luleå där han startade teknikföretaget Ozoneair 2018.

Vem har nytta av Purify?
– Alla som vill ha ett hygieniskt hem och värnar om sin inomhusluft, eftersom luftrenaren reducerar allt från virus och bakterier till mögelsporer och allergiämnen som pollen och kvalster. Den är också effektiv mot lukter och passar därför dig som har husdjur, vill slippa matos eller unken lukt, till exempel i sommarstugan.

Eftersom Purify är nästintill tyst kan du ha på den dygnet runt. Många har den i sovrummet för att andas in frisk luft hela natten.

Drar mindre energi än en LED-lampa
Vissa luftrenare drar mycket energi och påverkar därför elräkningen. Men energieffektiva Ozoneair Purify drar mindre el än en LED-lampa. Du slipper alltså oroa dig för att energikostnaden ska stiga i taket vid dygnet-runt-användning.

Manual och support på svenska
Ozoneair Purify är barnsligt enkel att använda. Du ansluter den till ett eluttag och kan enkelt slå av och på den samt välja nivå på rengöringen. Manualen är på svenska, och ringer du supporten får du hjälp av Ozoneairs medarbetare i Luleå.

Testa Ozoneair Purify i 30 dagar med full returrätt. Vid köp gäller två års garanti.

Erbjudande: Spara 500 kr på Purify här!

*Länk till Folkhälsomyndighetens rapport

Vad är Ozoneair?

Ozoneair är ett norrländskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå. Med innovativ teknik och i nära samarbete med Luleå Tekniska Universitet och EU:s innovationsfond utvecklades Purify, Sveriges bäst säljande luftrenare.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.