Annonssamarbete med Koneo AB

”Det är inte fråga om det sker – utan när det sker en cyberattack”

”Vi gör IT enklare”. Så sammanfattar IT-företaget Koneo sin verksamhet. Det handlar om att hjälpa kunder att få arbetsvardagen att flyta på utan tekniska problem och krångel.

Mikael Ogestad är sedan några månader tillbaka platschef på Koneo i Visby.

Mikael Ogestad är sedan några månader tillbaka platschef på Koneo i Visby.

Foto: NTM Media/Content studio

Native2024-05-10 18:05
Detta är ett annonssamarbete.

På Skarhäll finns Koneo Visbys nyrenoverade kontor. Just denna dag står några av kontorsplatserna tillfälligt tomma, men det är helt i sin ordning. Även om en hel del kan skötas på distans görs fortfarande mycket jobb ute på fältet hos kunderna. Det kan handla om till exempel installation av hårdvaror, service eller utbildning av personal. Dels såklart här på Gotland men även runt om i världen som i t.ex. Dubai, Malta och USA.

undefined
Jonathan Kotz övervakar servrar och sköter supportärenden.

Mikael Ogestad, eller Micke som alla kallar honom, är sedan några månader tillbaka platschef på Koneo i Visby. Med lång erfarenhet inom det gotländska näringslivet tar han med sig ett brett kontaktnät in i bolaget.

– Jag kommer in med kundglasögonen. Jag tar med mig erfarenheter och upparbetade kundkontakter sedan många år, berättar Micke.

Han betonar att IT aldrig skall vara ett hinder utan snarare en möjlighet.

– Vi vill vara företagets IT-avdelning. Vi sköter IT så gör kunderna det dom är bäst på. I kundportföljen finns det företag från alla möjliga branscher. Från det lilla enmansföretaget upp till stora företag med 100-tals anställda. Vi är lokala men vi har med oss fördelarna från att ingå i ett storbolag.

undefined
Platschefen Mikael Ogestad och säljaren Mattias Lindvåg trivs på Koneo.

För att kunna leverera rätt tjänster och produkter görs alltid en behovsanalys i samråd med kunden. Micke berättar om när det är som allra roligast på jobbet:

– Det bästa är när vi hjälpt ett företag till en bättre lösning som sparar både tid och pengar för kunden. Då får dom mer energi att lägga på sin egentliga verksamhet.

Han förklarar att företaget tillhandahåller allt som har med IT-miljön på ett företag att göra. Det kan dels handla om hårdvara som man säljer, hyr ut eller leasar och dels är det rena konsulttjänster. Ibland är det enklare tjänster som att folk glömmer sina lösenord till mailboxen efter semestern eller att det är krångel med någon skrivare. Men sen kan det även vara insatser av mer allvarlig karaktär. Därför är säkerhet något som det fokuseras väldigt mycket på. Digitala intrång sker ofta och det är något som Koneo handskas med dagligen. Har man bristfällig säkerhet i sin IT-miljö kan det dessutom bli väldigt kostsamt. Olika former av utpressning för att inte läcka känslig information är tyvärr väldigt vanligt.

undefined
IT-experterna på Koneo varnar för cyberattack.

– Hackers kan ta över en dator för att sedan sälja tillbaka den. En del tycker det är dyrt med IT-säkerhet, men i relation vad det faktiskt kan komma att kosta är det helt klart värt det, förklarar han,

Micke själv har tidigare varit kund hos Koneo och var faktiskt med om en IT-attack. Då kunde han snabbt få hjälp där en tekniker på distans kunde avlösa problemet.

– Det är inte fråga om det sker utan när det sker en cyberattack, avslutar Micke.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.