Hos Coop Gotland får du poäng på allt du handlar – oavsett hur mycket eller lite – som du sedan kan använda i butiken eller hos någon av Coops partners.

- Coops ägarstruktur är ganska unik, säger Carl-Johan Stålhammar, VD på Coop Gotland. Hos oss är det kunderna som är våra ägare. Ägarstrukturen bygger på delningsekonomi där all vinst går tillbaka till medlemmarna och till Gotland. Genom att kunderna handlar hos oss kan vi hjälpa en rad olika idrottsklubbar med välbehövliga pengar, vi kan stötta kulturen, anordna festivaler och erbjuda ett mervärde för de som bor på ön. Så funkar det inte hos våra konkurrenter, fortsätter han.

Runt om på ön – från norr till söder hittar ni hela nio butiker som tillsammans skapar Coop Gotland. För dem är det lika viktigt att fokusera på medlemmarna som på de lokala odlarna och lantbrukarna.  Det är viktigt att lyfta de varor som är bra för både kunderna och omgivningen. Det är därför Coop Gotland brukar säga att de vill vara den goda kraften i daglig varuhandel. Det betyder att man vill vara bäst på de saker som faktiskt gör skillnad. Vara bäst för Gotland helt enkelt.

Samarbetet med Barlingbo Bryggeri är bara ett exempel. Att skapa Gotländskt mineralvatten. Idén är lika enkel som briljant. Ta tillvara på vattnet på våren när det finns överskott och erbjuda det på sommaren när det är underskott. Samtidigt minskas utsläppen, då vattnet inte behöver resa på stor långtradare.
Ett annat sätt att göra skillnad är köpet av Gotlands mest klassiska bageri – Eskelunds Hembageri. Coop Gotland ser till att såväl bofasta som sommargotlänningars favoritbröd kan finnas kvar i brödhyllorna.
Kort sagt – Coop Gotland gör saker som gör skillnad för Gotland.

Så nästa gång du handlar – passa på att gynna dig själv och Gotland. Inte någon annan.

Denna artikel är en annons från Coop Gotland.