Annonssamarbete med Coop

Gotlands modigaste butik fyller 10 år

Starten för Stora Coop i Visby var allt annat än guld och gröna skogar. Taket blåste av, kunderna strömmade inte in till butiken som man önskat och Coop var inte speciellt coolt. Detta satte igång kreativiteten hos medarbetarna och idag, 10 år efter öppningen, är man en given spelare på marknaden. Dessutom har man belönats med flertalet priser under åren.

– I början fick man nästan försvara sig när berättade att man jobbade på Stora Coop. Nu är det något helt annat. Det finns en stor stolthet i att jobba i den här butiken, berättar säljchefen Theres Tofftén, som varit med ända sedan starten.

Kollegan Tommy Jakobsson, som jobbar som mejeriansvarig, har också varit i butiken sedan dag ett. Han håller med om att det inledningsvis var lite kämpigt.

– Vi fick inte det utfallet vi ville ha i början. Det tog tid innan folk hittade hit, berättar Tommy.

Mycket har hänt på 10 år och idag är läget ett helt annat. Med unika specialavdelningar, ett gedigt miljöarbete, fokus på hållbarhet och satsningar på innovationer ligger man i framkant när det gäller att vara en modern livsmedelsbutik. Beslutsleden är korta och att gå från ord till handling går snabbt i Visbybutiken.

– Nu får vi får mycket beröm för att vi har en fin butik. Det fick vi inte i början. När säljare kommer hit från fastlandet säger dom att alla butiker borde se ut såhär, säger Theres.

Hon berättar att hon är tävlingsinriktad och alltid vill vinna. Därför finns det ett särskilt minne som sticker ut från alla år.

– Det var väldigt kul när vi vann årets butik, säger Theres och ler brett.

undefined

Det var på den nationella Dagligvarugalan 2019 som alltså Visbybutiken prisades som årets bästa butik – i hela Sverige. Andra priser man erhållit är årets stora vegopris, årets turismpris, årets hållbara matbutik, årets marknadsförare på Gotland, årets dryckesbutik för att bara nämna några.

Jämfört med starten har man i princip fördubblat antalet anställda. Idag är man runt 100 personer i personalstyrkan vilket gör att man är en av öns största arbetsgivare. Just personalen är den största tillgången för butiken.

– Vi har en bra laganda och är ett bra team på alla nivåer, säger Tommy.

Hela 17 personer i personalstyrkan har varit med från öppningen av butiken fram tills idag. Detta är något som butikschefen Markus Wahlgren är extra stolt över.

– De som varit med från början har en oumbärlig erfarenhet och kompetens. Detta känns tryggt när vi skolar in nya medarbetare. Det finns alltid någon att luta sig emot.

undefined

Theres Tofftén förklarar varför hon fortfarande tycker det är lika kul att jobba på Stora Coop.

– Det händer saker hela tiden och det är hela tiden nya utmaningar. Ingen dag är den andra lik och ingen dag är tråkig. Det är fantastiskt roligt med fantastiska kollegor. Alla vill alltid göra saker bättre och det leder till utveckling.

Tommy Jakobsson har sitt sätt att sammanfatta det hela på.

– Det är inte grönare på andra sidan, vi är på andra sidan, säger han och ler.

Så firar butiken

Den 14/6 kommer det braka loss i butiken då det officiella firandet äger rum

Det blir allt från tokiga upptåg, bjudningar, gratis chokladhjul med maffiga priser från Marabou, provsmakningar och tävlingar till ett efterlängtat gotländskt skivsläpp.

Det är inte bara Stora Coop som har något att hurra för. I augusti firar Coop Gråbo hela 50 år som matbutik.

Ge oss ett "Gotlandskort" som ger lågsäsongpriser

Nina Rung: Ge oss ett "Gotlandskort" som ger lågsäsongpriser

Krönika

Att vara bofast på Gotland tycker Nina Rung är fantastiskt. Men vad som inte är lika fantastiskt är hur saker och ting blir dyrare under sommarmånaderna.

”Parkering i innerstan – bara för besökare?”

Insändare: ”Parkering i innerstan – bara för besökare?”

Insändare
Spottade på 1-åring och skallade barn på gatan – man döms

Spottade på 1-åring och skallade barn på gatan – man döms

Gotland

En man i 30-årsåldern skallade ett barn på Storgatan i Hemse och spottade på en 1-åring i en barnvagn. Nu döms mannen för misshandeln, ofredande och flera andra brott.

Epa-dunk i Roma – när landsbygdens unga får bestämma

Epa-dunk i Roma – när landsbygdens unga får bestämma

Roma

Motorburen ungdom fick under onsdagen stor anledning att ta sig till Roma. Det arrangerades för första gången epa-dunk med samkväm, tävlingar i bästa billjud, snyggast inredning och mycket mer.

Sommaren räcker inte – mackar och butiker behöver stöd

Sommaren räcker inte – mackar och butiker behöver stöd

Gotland

Turismen sommartid räcker inte. Livsmedelsbutiker och tankställen på den gotländska landsbygden behöver stöd för att klara lågsäsongen.

Coop Gotland hoppar på budtrenden

Coop Gotland hoppar på budtrenden

Visby

Budföretaget Foodora har redan etablerat sig på Gotland och de närmaste dagarna startar även konkurrenten Wolt verksamhet på ön. Nu meddelar Coop Gotland att man ansluter sig till Foodoras nätverk.

Problemen över hos Coop – kortbetalning fungerar

Problemen över hos Coop – kortbetalning fungerar

Handel

Betalningsproblemen hos Coop är lösta."Vi kan nu bekräfta att störningen nu är löst.