Annonssamarbete med Visbytravet

Årets folkfest på Visbytravet

Den 2 augusti är det dags för Visby Travfest med spelformen V86. Svenska Travligan är på plats och det utlovas fina hästar på banan och härliga aktiviteter, så det är som upplagt för en hejdundrande folkfest för både traventusiaster och nya besökare.

Trav 19 juli 2023 17:16
Detta är ett annonssamarbete.

När det är V86 i Visby är det stort i sig och i år är V86 en del i elitklassen i och med STL Sommarkonceptet, som är nytt för i år och körs runt om i hela Sverige.

– Det innebär att de tävlande hästarna är snabbare och det blir jämnare lopp än på vanliga tävlingsdagar, så det ökar både spänningen och känslan på plats. Den som kommer på Visby travfest får alltså se några av Sveriges bästa hästar och kuskar tävla, säger Lina Gahnström som är marknadsansvarig på Visbytravet.

undefined
Publik på Visbytravet. Ta med egna campingstolar om du vill.

Denna kväll finns det gott om upplevelser utöver de spännande loppen. 

– På publikplats kommer det finnas mattält, dryckesvagnar, hästägartält, musik, hoppborgar, käpphästrace, ansiktsmålning, utställare och mycket annat för både stora och små. Travskolan är på plats med sina fina ponnys för den som vill klappa, säger Lina Gahnström.

undefined
Barnen kommer också ha roligt, för det finns flera barnaktiviteter på Visby Travfest.

För vuxna kanske stallbacksvisningen också lockar. Då får man besöka stallbacken och träffa någon tränare och kanske få ett stalltips. Eller varför inte boka in en dubbelsulky tillsammans med en rutinerad kusk mellan loppen. 

– Då får man känna på en otrolig kraft och endorfinkick. De som åker med skiner som solar efteråt. Det är verkligen ett bra presenttips, säger Ingela Jansson som arbetar på sportkontoret på Visbytravet.

undefined
Det är upplevelse att följa loppen oavsett om du spelar på dem eller inte.

Vad gäller för den som vill gå på Visby Travfest?

– Vi räknar med tusentals besökare så förköp av biljetter på visbytravet.se är att rekommendera, säger Lina Gahnström. 

Vill du ta med dig bilen in behöver du vara på plats i god tid. Det kostar 150 kr per bil utöver personbiljetter, så det bästa är att förboka personbiljetten för smidigare hantering på plats. Insläpp av bilar börjar klockan 15 och pågår tills det är fullt. Därefter finns parkering precis utanför huvudentrén. Bilplatsen går inte att förboka utan betalas på plats med swish eller kort.

undefined
Känn kraften och farten när hästarna travar förbi.

Bussar avgår från Österport vid tre olika tider. Det är begränsat antal platser och förköp gäller, så ett tips är att köpa biljetten i god tid.

Dörrarna öppnar klockan 15.00 och första loppet går klockan 18:30. Utöver mattältet och matvagnar finns möjlighet att äta i restaurangen eller ta med egen picknickkorg och campingstolar.

– Den som vill äta en trerättersmiddag i restaurangen behöver förboka. Då har man också en förstklassig plats att se loppen från, säger Lina Gahnström.

undefined
Perfekt utsikt över banan från restaurangens balkong, där det finns både mat och fullständig rättigheter.

Något som förhöjer spänningen ytterligare är att spela på hästarna och gissa vilka som vinner. Nya besökare som inte spelat tidigare kan få hjälp.

– Vi har alltid spelvärdar på plats och denna dag har vi extra många spelvärdar som hjälper till hela vägen från att ladda hem appen, hur den fungerar till hur man kan tänka när man ska spela. Så det är ett perfekt tillfälle att testa, säger Lina Gahnström.

Den som inte har erfarenhet har ändå chans att vinna, för inget är givet på förhand. 

– Men även när man inte vinner får man ändå en härlig upplevelse, säger Ingela Jansson.

undefined
Vinnaren i ett av loppen på Visbytravet.
Fakta:

Prissumma under kvällen: 2,3 miljoner kronor

Huvudlöpningen: Gotlandslöpningen & Ringmurens lopp

STL-Sommar: Läs mera här - STL (svenskatravligan.se)

Entré: Förköp på visbytravet.se

Boka bord i restaurangen: boka.bokad.se/visbytravet

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Gotlands Media.