Annonssamarbete med Svenska Hem

RIKTIGT VÅRTECKEN: Härliga nyheter i ett av Visbys största varuhus

Strax efter årsskiftet fick Visbybutiken frågan om de ville bli en del av succékedjan Svenska Hem. Nu pågår förvandlingen i Flexhuset som under de senaste åren gjort stora positiva förändringar.

Det är ett stort fokus på kvalité och långlivade produkter vid Svenska Hem i Visby.

Det är ett stort fokus på kvalité och långlivade produkter vid Svenska Hem i Visby.

Foto: NTM Media/Content Studio

Visby2023-03-24 01:00
Detta är ett annonssamarbete.
undefined
Josefine Esperansa är butikschef vid butiken som nu blivit Svenska Hem.

Josefine Esperansa, butikschef för Svenska Hem, visar oss runt i den stora butiken på Norra Hansegatan. Hon började för tre år sedan arbeta där och berättar att det under de senaste åren hänt mycket i möbel- och inredningsbutiken. 

– Under åren har vi fått en bättre känsla i butiken kring möbler och inredning, det är vi i personalen måna om. Vi har tillsammans byggt en butik där man ska få mycket inspiration och vägledning. Det är viktigt att våra kunder får en bra känsla när de tittar in hos oss, säger Josefine och fortsätter: 

– Alla ska få lite tips och idéer när de går här och exempelvis ser vad en stor matta kan göra för ett hem. Vi skall genom kunskap sälja bättre möbler till den inrednings- och kvalitetsmedvetna konsumenten. Vi kränger inte möbler, utan förmedlar en känsla. 

undefined
Flera nyheter har under den senaste tiden kommit in och det finns mycket för hemmet.

I den nya Svenska Hem-butiken finns allt för hemmet och under den senaste tiden har många nyheter kommit till butiken och desto mer blir det under de kommande månaderna. Runt årsskiftet fick de nämligen frågan om de ville bli en del av Svenska Hem och de bestämde sig snabbt för att säga ja. Josefine menar att skiftet är något som rimmar bra med vad personalen vill med butiken. 

Inom bara några månader kommer den nya skylten för Svenska Hem att ersätta den nuvarande EM Home-skylten på taket. Under hela 2023 kommer allt sedan bytas ut till Svenska Hem och flera nya möbler för både inom- och utomhusmiljön är på väg in. 

– Jag är säker på att det här kommer bli riktigt bra. De har ett stort fokus på hållbara och kvalitativa möbler och mycket av det som finns i vår butik är nordiska möbler. Det tycker vi är något som är riktigt bra och fördelen med att vara en större kedja är att vi kan gå ihop när vi gör inköp. Samtidigt är vi måna om att ha kvar vårt självbestämmande och besluta om hur vi vill ha det i butiken. 

undefined
Kunskapen och den glädje som personalen förmedlar gör att många kunder väljer att komma tillbaka till Flexhuset. I personalen finns bland annat Humla Öhman, Anna Yttergren, Johanna Engfeldt och Mikaela Schön.

För de anställda har beslutet varit en nystart och något att se fram emot. 

– Det är jäkligt roligt att jobba här och gillar man en produkt så står man bakom den. Det är något som jag tycker skiljer oss mot många andra butiker, vi står verkligen bakom det som finns här och jag tog tidigt bort sådant som jag inte tyckte var tillräckligt bra. Vi fixar allting själva här, är ute på butiksgolvet, är lagerpersonal samtidigt som vi monterar ihop möblerna.

undefined
I butiken finns det många härliga soffor och sängar att spana in.

Är det något särskilt i butiken som gör att många hela tiden återvänder till er? 

– Oj, det är mycket! Men jag skulle verkligen säga att många kommer till oss för våra fantastiska sängar. Vi har en bäddmadrass som känns som att ligga omfamnad av ett moln. Sängarna är verkligen otroliga och vi har arbetat upp ett sortiment som gör att många vill komma och handla av oss. 

– Under våren kommer det att hända mycket i lokalerna vid Flexhuset, det är en tuff tid nu. Det skall man inte förminska, samtidigt är det då ännu viktigare att veta vart man är på väg och inte tappa fokus på det som faktiskt är bra. För det finns trots allt mycket som är bra i dessa tider. Som våren tillexempel och allt som den tillför.

undefined
Under de senaste veckorna har det kommit in flera härliga utemöbler och här ser du en passande dukning.
Om Svenska Hem

Svenska Hem har funnits på marknaden sedan 1960. Då bestämde sig nämligen flera möbelhandlare att bilda en gemensam inköp- och samarbetskedja under namnet SAMBO ekonomisk förning. Verksamheten kom igång påallvar runt 1965 med gemensamma utbildningar och marknadsföring. Under 1970-talet var de Sveriges största möbelkedja.

Under 1980-talet flyttade SAMBO huvudkontoret till Huskvarna och 1988 bytte kedjan namn till Svenska Hem och 1992 byggdes ett nytt huvudkontor i Jönköping. Hösten 2014 lanserades sedan Svenska Hems e-butik. 

Kedjan har märken som Conform, Dux, Conform, House Doctor, Oscarssons Möbel, Rowico, Shepherd, Skovby, Swedese, Watt & Weke och många fler. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.