'Halv åtta hos mig' från Gotland

Den här veckan är det fyra Visbybor som bjuder hem varandra på middag i underhållningsprogrammet "Halv åtta hos mig" i TV4.

13 november 2014 16:09

Under hösten sänds den trettonde säsongen av matlagnings- och underhållningsprogrammet "Halv åtta hos mig", där fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag.

I maj i år var inspelningsteamet i Visby för att spela in fyra program, som kommer att visas i TV4 den här veckan.

Först ut att bjuda på middag är Visby GK:s Magnus Olsson, som bjuder sina gäster på hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla och löjrom, grillad lammytterfilé som serveras med ört- och smörslungade primörer. Till dessert blir det en ljummen chokladfondant.

På tisdagen flyttar hela sällskapet hem till golfaren Kristina Thelin, som bjuder på en franskinspirerad meny med soufflé au fromage, coeur de filet provencale och chokladparfait.

Dagen därpå heter kocken Elin Richardsdotter, som dukar upp timjansrostade rödbetor med chèvrekräm, hängmörad oxfilé med klyftpotatis och chilibearnaise och saffransgul chokladmousse med apelsintopp.

Finalen i Visby hålls hemma hos David James som bjuder på en klassisk sydstatsmeny med cajun räkcocktail, ugnsfriterad kyckling och salt karamellglass med brända mandlar.

Efter middagen avslöjas vem av de tävlande som kammar hem veckans vinst på 15000 kronor.

»Läs mer på Gotland.net

Så jobbar vi med nyheter
Jenny Kiderud/Gotland.net