"Puss" fick svalt mottagande

Johan Klings Fårösundsinspelade film "Puss" fick överlag svala recensioner efter fredagens premiär.

24 augusti 2010 04:00
Filmen spelades in förra hösten med stöd från bland andra Gotlands filmfond.
Recensentförväntningarna var högt ställda eftersom Johan Klings debutfilm "Darling" blev en succé. Handlingen i komedin "Puss" cirkulerar runt de medverkande i en amatörteater och i rollerna återfinns bland andra Gustaf och Alexander Skarsgård samt Michelle Meadows och Michael Segerström, som båda även spelade i "Darling".

"Puss" totalsågas definitivt inte men recensenterna menar att den inte riktigt når upp till den önskade nivån.
Hynek Pallas i Svenska Dagbladet anser att en bra ensemblekomedi är ett svårt aktstycke där några av ett tjog skådespelare bör bli till fullödiga karaktärer, manuset behöver minst en bärande röd tråd och till detta humor och någorlunda rapp dialog. "Allt detta saknas i Puss". "Men värst är att det babblas i det oändliga, tills varje skämt för länge sedan är dött och varje förveckling tömts på humor. Babblas det inte så får vi situationen förklarad för oss en gång till i bild - ifall vi inte fattade först liksom".

"Puss må i sina kast mellan finstilt och övertydligt inte vara samma fullträff som "Darling". Men i gengäld börja man känna sig hemma i ett igenkännbart tilltal och berättartemperament: det där ömsinta men samtidigt kyligt genomskådande", menar en överlag mer positiv Maret Koskinen i Dagens Nyheter.

"Mer sympatiskt än upphetsande, underhållande snarare än roligt. Ingen ny darling men en puss med angenäm eftersmak", summerar Expressens Bernt Eklund.
Aftonbladets Jens Peterson håller inte riktigt med. "En puss är det. Inga starka känslor, ingen upphetsning, ingen kyss som bränner till. Puss. Mycket lagom".
Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa