Stereo Generator fick Lentas Rockuggla

Stereo Generator hade i fredags en bejublad releasefest på Munkkällaren. Då överraskades de med ett splitter nytt musikpris: Lentas rockuggla. - Hur jävla bra som helst!, jublade sångaren Rasmus Bogegård.

21 november 2011 04:00

Den 26:e november 2009 spelade Bernie Marsden och Grand Jam på Munkkällaren. Då bestämde sig ägaren Lennart Lenta Rosenlund för att dela ut ett årligt rockpris på Gotland - Lentas rockuggla. Stereo Generator fick priset för både 2010 och 2011.

- Kan jag bidra med hjälp till gotländska band eller musiker är det bara roligt. Jag är totalt värdelös i sång. Men jag gillar att lyssna på musik, säger Lenta och skrattar.

GA var på plats när Stereo Generator hade releasefest för sin tredje EP Goldsoot på Munkkällaren. Precis innan spelningen smög "Lenta" upp på scen och överraskade bandet.

Rockugglan kommer att vara på 10 000 kronor årligen, därmed fick Stereo Generator 20 000 kronor.

- Stereo Generator står för bra gammaldags hårdrock. Jag tycker att de fick ett lyft när de blev fyra i bandet, säger Lenta.

Bandet levererade riktig hårdrock och fick grym respons från den stora publiken. Efteråt pustade Rasmus Bogegård, Edvin Holm, Tom Yttergren och Jonas Karlsson backstage.

- Kul att få det här av Lenta, säger Rasmus Bogegård.

Edvin Holm fyller i:

- Vi ska göra något bra av det här. Men vi är inte riktigt klara med hur vi ska använda pengarna.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa