Louise Hoffsten: Det kändes inte bra alls Björn Persson: Vi spelar inte

11 augusti 2012 04:00

En diger lista med internationellt och nationellt erkända bluesprofiler skulle utgöra stommen för Gotlands bluesfestival, som skulle hållas mellan den 17-19 augusti i Eke.

Samtidigt som arrangören bedrivit biljettförsäljning till evenemanget har artisterna som GT talat med, inte fått några klara besked för om festivalen alls blir av.

Louise Hoffsten är en av de artister som presenterades i programmet.


Död kommunikation
Hon och hennes agent beslutade för ett par dagar sedan att ställa in spelningen, på grund av att arrangören vid upprepande tillfällen inte besvarat deras telefonsamtal och inte returnerat något påskrivet avtal.

- Det kändes inte bra alls, kommunikation har varit död sedan länge. Jättetråkigt, framförallt för de personer som planerat att komma och köpt biljetter till konserten, säger Louise Hoffsten.

Hennes agent Kristian Larsson upplever situationen som ett extremfall.


För bra för att vara sant
- Vi har vanligtvis goda erfarenheter av arrangörer och deras seriositet. Det uppdagades ganska nyligen för oss att detta inte skulle kunna gå att genomföra, eftersom arrangören gått under jorden, säger han.

Björn Persson Bluesband beskriver att de hamnat i samma situation och betraktar festivalen som icke existerande. De har heller inte fått något kontrakt av arrangören.

- Det har skötts dåligt från början. Det handlar om en person som försökt skapa en festival utifrån kunskaper han inte har. Jag tyckte det lät lite för bra för att vara sant, men stora namn som Louise Hoffsten och Debbie Davies från USA. Vi kommer inte göra någon spelning, säger Björn Persson.

Även det gotländska bandet Bäck Group hade blivit tillfrågade att delta på festivalens samtliga tre dagar.


"För flummigt"
- Vi har redan lagt ner de där gigen och förstått att det inte skulle leda till någonting, det var för flummigt. Hade jag varit yngre hade jag nog känt mig besviken, men jag känner mig rätt luttrad idag, säger Lennart Bäck.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa