Olycka på Sudret – flera fordon inblandade

Runt klockan 11.30 fick räddningstjänsten rycka ut efter att flera fordon kolliderat på södra Gotland. I samband med trafikolyckan stängdes vägen av i bägge färdriktningar för räddningsarbete

Trafikolyckan inträffade i Alva.

Trafikolyckan inträffade i Alva.

Foto: Dennis Pettersson/Arkiv

Alva, Gotland2019-10-23 11:58

Enligt Storstockholms räddningscentral är det två fordon som har kolliderat i Alva, väg 142. Två personer ska ha ådragit sig skador. Det är oklart hur allvarliga skadorna är.

– Det var en person kvar i ena bilen som vi och sjukvårdspersonal har fått hjälpa ut, berättar Jarmo Carlsten vid Storstockholms räddningscentral.

I samband med trafikolyckan stängdes vägen av i bägge färdriktningar för räddningsarbete. Vid klockan 12.20 var vägen ännu avstängd. 

Polisen misstänker brott i samband med olyckan, att den ena föraren inte iakttagit försiktighet i korsningen. Brottsrubriceringarna gäller vårdslöshet i trafik och vållande till annans kroppsskador.

Olyckan var den andra på kort tid under onsdagen. Drygt en halvtimme tidigare inträffade en trafikolycka i Visby innerstad, där en cyklist blev påkörd av en lastbil.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!