Anna Hrdlicka (M), ledamot i regionstyrelsen, har anmält en korvvagn i Visby två gånger för att bristfällig rengöring. Hon anmälde första gången den 14 juli, och igen på torsdagen. Enligt anmälan förvarades vagnen i ett flerbilsgarage över natten utan rengöring. Senap och ketchup och redskap ska också ha lämnats kvar.
– Jag gick i garaget och tyckte det luktade så mycket korv, och blev nyfiken, säger Anna Hrdlicka.
Hon fotograferade vagnen och anmälde sedan till regionen.
– Jag såg odiskade tråg som det uppenbarligen legat korv i. Det finns ju inget vatten där så man får hoppas att den diskas någon annanstans.
Enheten för Livsmedel och Alkoholtillstånd inom regionen har följt upp båda anmälningarna. En inspektion gjordes den 16 juli efter den första anmälan, och då konstaterades bristfälligt rengjorda ytor och att det inte fanns möjlighet till handtvätt. Under torsdagen var en livsmedelsinspektör där igen och då sa korvgubben att han glömt att ta med sig kantinerna för rengöring men kommer nu att åtgärda det.
– Företagsamhet är av godo, men man ska vara lite noga, framförallt med hygienen när man håller på med livsmedel, säger Anna Hrdlicka.