De gjorde årets bästa matverk på Gotland

Under lördagen utsågs årets bästa nya produkt som kommer att gå vidare till Sverigefinalen och representera Gotland i tävlingen Matverk 2017.

Vinnare. Gary Mathers tar emot pris av Magnus Olsson, verksamhetsledare på Visby Centrum.

Vinnare. Gary Mathers tar emot pris av Magnus Olsson, verksamhetsledare på Visby Centrum.

Foto: Anna Ekeroth

Årets Matverk2016-12-10 16:20

Det stod mellan tre starka finalister när juryn, bestående av landshövding Cecilia Schelin Seidegård, Juliana Falke vd på Almi, krögaren Johanna Dahlbom och Magnus Olsson, verksamhetsledare på Visby Centrum, utsåg årets gotländska vinnare i Matverk 2017.

– Det känns jättebra, säger Gary Mathers som på scenen på Stora torget i Visby under lördagen fick reda på att hans Gotländska senap smaksatt med chili utsetts till årets bästa nya produkt.

Tillsammans med Anna Mathers driver han Överstekvarn chili Gotland i Lummelunda.

– Vi har så många chiliprodukter och många är rädda för att smaka för att de tror att det ska vara starkt för att det innehåller chili, men i senapen gör chilin bara att smaken håller sig kvar lite längre i munnen, säger Gary Mathers.

De övriga två gotländska finalisterna var Valle gård med produkten Valles Halwa och Hejde Knäcke med sitt kakao-knäcke.

Förutom att smaka har juryn även tittat på produktens marknadspotential.

– Senapen har potential att slå väldigt stort även internationellt, säger Magnus Olsson på Visby centrum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om