Nattfärjorna förvirrar

Ett hundratal personer missförstår nattfärjornas tidtabeller varje sommar. Att åka efter midnatt kan bli en enda röra, med ombokningar och ytterligare övernattningar i Visby.

15 augusti 2007 16:15

Att åka nattfärjan kan vara svårare än man tror. Man måste tänka på att om man åker efter midnatt är det ett nytt datum, vilket många missar.
-Det är ganska vanligt att man gör så. Jag vet inte exakt men det är ett hundratal varje sommar som missförstår sin bokning, säger Destination Gotlands bokningschef Peter Lindström.
Eftersom de flesta bokar sina biljetter på internet för att spara tid och pengar kan inte Destination Gotlands personal påpeka att det är lätt att tänka fel när man bokar nattfärjan.
 -Vi försöker informera. Men ofta när man bokar på nätet är det ännu värre, man tänker inte så, säger Peter Lindström.
I helgen vecka 32 var det till exempel två familjer, som inte kände varandra, som skulle åka hem vid ett-tiden på natten lördagen den 12 augusti, men de hade bokat biljetter till den 11 augusti klockan 00:50 och insåg sedan att det var natten innan. Destination Gotland bokade då in dem på nästa färja.
Enligt Peter Lindström innebär det ingen extra kostnad för Destination Gotland att boka om de 100-tal passagerare som bokar fel.
-Nattavgångarna är ju oftast inte fullbelagda, säger han.

Så jobbar vi med nyheter