Björkhaga Strandby har 35-årsgräns under ”Stockholmsveckan”

Från och med i år införde Björkhaga Strandby i Klintehamn en åldersgräns på 18 år för att bo på deras camping och hela 35 år för att bo där under vecka 29.

27 juli 2008 14:26

Anette Andersson, som sköter om campingen tillsammans med sin man, säger att det beror på att förra året var så stökigt. Då hade de stora problem med bråkiga ungdomar under ”Stockholmsveckan” som använde droger, grisade ner och ockuperade servicehuset.
– Det är trist att vi har tvingats ta till den här åldersgränsen. Men vi var tvungna med hänsyn till andra gäster och barnfamiljer, säger Anette Andersson

Hon berättar att de till och med var tvungna att skicka hem runt 15 ungdomar förra året för att de stökade så mycket och hennes man var tvungen att gå vakt under nätterna. Anette Andersson säger att de kände att de inte kunde ta ansvar för dessa ungdomar och därför beslutade sig för att höja åldersgränserna.

Tidigare år har alla fått campa vid Björkhaga Strandby, men i år införde man alltså en åldersgräns på 18 år och 35 år under vecka 29. De har varit tvungna att säga nej till vissa gäster som velat bo där, men hittills har åldersgränsen slagit väl ut och det har varit betydligt lugnare i år än föregående år.

Så jobbar vi med nyheter