Husbilsägare på väg att överge Gotland

Gotland är den enda kommun i landet där man inte får övernatta i husbil någon annanstans än på en campingplats.Detta sprids nu via Husbilsklubbens hemsida på internet.Och Gotlands kommun har redan fått besvikna mejl från flera personer på fastlandet.

19 mars 2009 04:00
- Det är med bestörtning jag läser att Gotland som enda kommun i landet har fattat beslut om att man inte får övernatta i husbil på annan plats än campingplats. På Husbilsklubbens hemsida kan jag läsa att ett flertal personer med sina husbilar, som har haft för avsikt att besöka Gotland i sommar, ändrar sina resplaner. Beslutet kommer att få negativa konsekvenser för Gotlands kommun när det gäller antalet besökande husbilar, skriver en man i Göteborg.

Väljer Öland
Själv överväger han att välja Öland i stället för Gotland.
- Öland välkomnar husbilar på ett föredömligt sätt och har också arrangerat en antal nya ställplatser runt hela Öland.
En man i Karlskrona, som tidigare bott i Ljugarn några år och i sommar tänkt återuppliva gamla minnen och semestra på Gotland är upprörd över inställningen på Gotland.
- Ni stänger ute en stor och köpstark kategori, skriver han. Vi behöver inte, och vill inte betala för den service som finns på campingplatser. Vitsen med husbil är densamma som med fritidsbåt, man har allt med sig och kan övernatta där man finner det lämpligt. Vi behöver så kallade ställplatser eller parkeringsplatser.

Diskriminering
En man bosatt i Motala uttrycker sin bestörtning och besvikelse i ett annat mejl.
- Jag tycker det är ofattbart att man diskriminerar en så stor grupp att besöka Gotland på samma villkor som gäller i majoriteten av svenska kommuner. Skärpning! skriver han.
Kommunens svar är att det inte är tillåtet att övernatta någon annanstans än på camping, förutom på Träffpunkt Gotland där man får stå upp till sex timmar.
- Självklart är ni mer än välkomna hit ändå!

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa