Båtkrock i Nynäs

Det var vid 11.20-tiden som en färja från Visby krockade med en färja från Nynäshamn. MS Gotland ska ha kört in i snabbfärjan från Nynäshamn. (Uppdaterad 14.25)

23 juli 2009 11:40

M/S Gotland avgick enligt tidtabellen från Nynäshamn klockan 11.05 med destination Visby. HSC Gotlandia II gick från Visby i morse och skulle anlända till Nynäshamn klockan 11.35.

 

Ombord på m/s Gotland fanns 1338 passagerare och på HSC Gotlandia II 579 passagerare.

 

Det var HSC Gotlandia II från Visby som ungefär en kvart före den planerade ankomsten till Nynäshamn krockade med färjan på väg till Visby.

 

M/S Gotland fick endast lättare skador medan HSC Gotlandia II har en större skada i skrovet.


Anton Eriksson är en av passagerarna på väg till Nynäshman på snabbfärjan:

- Nu har vi tagit oss in till Nynäshamn och folk är på väg av båten för bland annat läkarundersökning.

 

Anton Eriksson förklara läget som "panikartat".

 

- Smällen kändes verkligen, hela båten började vibrera.

 

Han har inte sett någon skadad men enligt honom ska krocken märkts mer för de passagerare som befann sig på undervåningen.

 

Jan-Erik Rosengren, vd på Rederi Gotland, bekräftar för TT att färjorna MS Gotland och Gotlandia II kolliderat utanför Nynäshamn.


– Bägge fartygen har gått in till kaj i Nynäshamn. Tre passagerare är lätt skadade. En har förts till sjukhus och övriga har tagits om hand.


Han vet fortfarande inte vad som låg bakom olyckan.
– Det var dimma och det kan bero på det, säger Jan-Erik Rosengren.

 

Enligt räddningstjänsten i Nynäshamn har fem personer skadats, en allvarligt, och förts till sjukhus. 20 personer togs till sjukhus med buss efter att ha fått betydligt mindre skador.

 

Så jobbar vi med nyheter