FC Gute kan bli tv-såpa

Gert Fylking och TV3 vill göra en dokumentärserie med fotbollslaget FC Gute i huvudrollen. Målet är att ta laget upp i Allsvenskan.

10 mars 2010 12:36

Imorgon kväll ska klubbens styrelse träffa representanter från MTG och Gert Fylking för att diskutera projektet. Även representanter från kommunen och näringslivet kommer att vara med på mötet.

- Vad jag förstår så ska det vara seriöst och samtidigt underhållande, säger FC Gutes kanslichef, Morten Berger, som är väldigt glad och samtidigt lite chockad att nyheten redan kommit ut.

Spelarna är ännu inte informerade, men förhoppningsvis kommer man att kunna samla alla spelarna redan ikväll för att prata om saken.

Att få vara med i en tv-serie öppnar för nya möjligheter för klubben. Morten Berger hoppas att spelarna ska se positivt på uppmärksamheten.

- Om jag känner spelarna rätt så tror jag att de tycker att att publiciteten är häftig. Men det kan nog bli lite blandat mottagande. Det blir ju mycket uppmärksamhet på dem som personer också, säger Morten Berger.

Klubben har många yngre spelare och Berger tror att många av dem ser det som en chans att få känna på vad som krävs i allsvenskan och få en möjlighet att visa upp sig.

Själv ser han mycket positivt med så mycket uppmärksamhet på en så pass liten klubb. MTG har ett stort kontaktnät med sponsorer och naturligtvis innebär tv-publicitet att göra sponsorerna mer intresserade än idag. För spelarna kan det bland annat innebära att de får mer tid att träna.

- Vi har ju våra visioner och system för hur vi ska ta oss till Allsvenskan, men vi har inte så stora resurser. Det här innebär att spelarna kanske får mer tid att spela och inte behöver jobba så mycket.

Initiativet till tv-serien kommer från MTG och Gert Fylking för några veckor sedan. Morten Berger är inte förvånad att man väljer just ett gotländskt fotbollslag till programidén. Framgångarna för tv-serien SOS Gute har säkert inspirerat.

- Jag tror att division två är en bra nivå att utgå ifrån och så tror jag att man tycker att det är spännande med Gotland.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa